Kvíz: Mutasd meg mekkora Charlie és a csokigyár rajongó vagy

Kvíz: Mutasd meg mekkora Charlie és a csokigyár rajongó vagy

Mindenki emlékszik a szegény fiú történetére, aki egy aranyjegy segítségével csokoládégyár tulajdonos lett. Az alaptörténet megvan, de a részletekre vajon mennyire mennek?

A Walesben született angol író, Roald Dahl, Charlie és a csokigyár című művének története már mindenkinek ismerős. Vannak, akik a könyvet olvasták, de a legtöbben inkább a filmek miatt ismerik. Az első adaptáció 1971-ben, míg a második, egyben legnépszerűbb feldolgozása 2005-ben készült el. Tim Burton és Johnny Depp már eleve díjnyertes párosa, a tehetséges gyerekszínészek és a csodálatos díszletek hibátlanul keltik életre Dahl világát. A film egy tanulságos történet, egy a gyermekek számára varázslatos helyen, ami tele van édességgel és olyan különleges lényekkel, mint például az Umpa Lumpák vagy a csokikészítő mókusok. Nem elég, hogy a szerencse, a varázslat és a csoda kedvelt családi film lett, még egy előzmény filmet is kapott 2023-ban.

Ha nagyon szereted a két klasszikus Charlie és a csokigyár filmet vagy netán a tavalyi, az eredetiek előzményéül szolgáló Wonka-film miatt újra felkeltette a történet az érdeklődésed, akkor van egy jó hírem! A filmben megjelenő különleges, apró csokigyártó és tánckedvelő Umpa Lumpa lények színésze, Deep Roy még idén tavasszal a Budapest Comic Conra látogat. Ha szeretnél találkozni a Végtelen történetben, a Star Trekben és a Star Warsban is szerepelt színésszel, akkor itt az idő beszerezned a jegyed a legnagyobb magyar képregényes rendezvényre! Csak előtte még ne felejtsd el tesztelni a tudásod az alábbi kvízzel!

Bár mielőtt áttérsz a kvízre, van egy kérdésem. Tudtad, hogy az eredeti történetnek van egy második része, ahol a gyári üveglift elszabadul és kirepül az űrbe? Remélem nem tudtad és nem én vagyok az egyetlen, aki még nem hallott róla. Szinte érthetetlen, hogy miért nem filmesítették meg Charlie és a Nagy Üveglift történetét. Űrutazás, űrlények, Willy Wonka, Johnny Depp, Charlie, Freddie Highmore és Tim Burton rendezése biztos siker lett volna. Bár ki tudja, miután a Wonka egész jól sikerült, lehet ez lesz a következő projekt.

Charlie és a csokigyár kvíz

Az alábbi színészek közül ki NEM alakította a híres Willy Wonkát a filmek során?


A főszereplőnk, Charlie, egy szegény családból származik, akik együtt laktak egy kis házban. Egy ágyon kellett osztoznia az egész családnak, de pontosan hány tagja is volt a családnak?


Hogyan lehetett részt venni a versenyen, amit Willy Wonka a film elején meghirdetett?


Hány aranyjegyet rejtettek el a csokoládé papírokban?


Kit visz magával Charlie kísérőjeként a csokigyárba?


A rossz gyerekek sorsával kapcsolatos állítások közül melyik hamis?


Hogy hívták azokat a lényeket, akik a csokigyárban dolgoztak?


Mit nyert Charlie azzal, hogy ő lett az utolsó versenyző?


Hova költözött Charlie a családjával a film végén?


Mi Willy Wonka édesapjának foglalkozása?


Bónusz kérdés: Hogy néztek ki ebben a filmben az Umpa Lumpák?


Itt a vége


Kövess Minket!



Gamer szótár