Mit taníthat a League of Legends az életről? Nézzük meg!

Mit taníthat a League of Legends az életről? Nézzük meg!

Van amikor boldogít, van amikor inkább csak megőrjít, de vajon mire is tanít a LoL?

Idén októberben lesz 15 éve, hogy kiadta a Riot Games a League of Legends első verzióját. A játék másfél évtized alatt az egyik legnépszerűbb online csapatjátékká nőtte ki magát és teljesen megváltoztatta az esport világát. Sokan már évek óta játszunk kedvből, unalomból, megszokásból és még több ezer másik ok miatt. Az ezernyi meccs alatt, nagy eséllyel sokat nem gondolkodunk azon, hogy mi mindent tanít nekünk a játék az életről, pedig bizony kedvenc játékunk is tudja formálni személyiségünket!

Queue Dodging

Ne utasítsd el az újdonságokat (legyen az ap Tryndamere vagy Taric jungle). Sosem tudhatod, hogy mi lesz a látszólag rossznak tűnő ötletek és döntések végeredménye az életben, ha sosem tapasztalod meg őket. Ahogy Wayne Gretzky szokta mondani: “You miss 100% of the shots you don’t take”.

Trollok/Feederek

Tanuld meg kezelni az olyan embereket, akik lenyúzzák a kedvedet és megpróbálnak mindennel hergelni. Légy nyugodt, hagyd figyelmen kívül provokatív a negatív megjegyzéseket és menj tovább.

Nyerő széria rankedben

Lesznek olyan pillanatok az életben, amikor minden pont jó lesz. Értékelni kell az ilyen jószerencsét, de sosem szabad miatta túl arrogánssá válni vagy hagyni, hogy túlságosan elbízzuk magunkat, különben hamar átesünk a ló túloldalára, szerveren és szerveren kívül is.

Vesztes sorozat

Természetesen lesznek olyan időszakok is, amikor látszólag minden a rossz irányba megy. Pillanatok, amikor így is, úgy is veszítünk függetlenül attól, hogy mit csinálunk. A vesztes sorozatok fejlesztik a türelmünket, önmagunk egy erősebb verzióját hozza ki belőlünk, aki képes a nehéz szituációkon is felülkerekedni.

Csapatmunka

Dolgozz együtt mindenkivel, aki körülötted van és segítőkészen állnak rendelkezésedre. Alkalmazkodj a játékstílusaikhoz, személyiségükhöz, hozzáállásukhoz, stb. Mindenki értékes, csak meg kell tanulni hogyan tudsz velük jól együtt dolgozni. Az individuális képesség sosem lesz annyira erős, mint a csapatmunka.

 

Kövess Minket!



Gamer szótár