Már most nagyon népszerű az új CSOK

Már most nagyon népszerű az új CSOK

Az új támogatott hitel, vagyis a CSOK+ igazán nagy népszerűségnek örvend, ugyanis a kormány előzetes adatai alapján az év első hónapjában több, mint ezer igénylés érkezett a bankokhoz. Ez nem is csoda, ha a kölcsönhöz kapcsolódó kedvezményeket vesszük alapul.

A Bankmonitor CSOK+ terén is rengeteg információt és szakmai cikket tár az érdeklődők elé. A szakemberek segítenek, hogy időt és pénzt tudjunk megspórolni, illetve ami a legfontosabb, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb banki terméket az otthonteremtéshez, lakásvásárláshoz.

Tartozás elengedése és kamatkedvezmény

A CSOK Plusz kedvezményes kamatozású hitel a magyar lakástámogatási rendszer legújabb tagja. A népszerűség hátterében a kedvezmények állnak. Ezek közül a legjelentősebb a legfeljebb 3,0%-os kamat, mely a futamidő végéig fix. Ez igencsak komoly előny, ugyanis a normál piaci kölcsönök kamata nagyjából 6,5% körül van.

Szintén pozitívum, hogy a második születendő gyermek után minden babával 10-10 millió forintot elengednek a fennálló tartozásból. Az elengedett összeg után a kamatfizetési kötelezettséget is meg tudjuk spórolni. Azt viszont ki kell hangsúlyoznunk, hogy a pénzügyi előny pontos mértéke attól is függ, hogy a gyermekek mikor érkeznek a családba.

Egyéb kedvezmények

A CSOK+ esetében a lakásvásárláshoz tartozó illetéket sem kell kifizetni. Alapesetben a vagyonátruházási illeték mértéke a vételár 4%-a, mely egy drágább ingatlan esetében nem kis kiadásnak számít.

Vannak más fontos tényezők is, melyek a támogatott hitelhez kapcsolódnak, például a futamidő során az adós kérheti az első baba után egy évre a törlesztési kötelezettség szüneteltetését. Ez viszont azzal is járhat, hogy a futamidő hosszabbodik, így a visszafizetendő teljes összeg növekedhet.

További opció, melynek megkérdőjelezhető pozitív hatása, hogy egy évig csak kamatot kell fizetni. Jól hangzik, viszont ez szintén növelheti a visszafizetendő összeget.

Az igénylés feltételei

Ahhoz, hogy igénybe tudjuk venni a hitelt, néhány feltételnek teljesülnie kell. A legfontosabb, hogy csak házaspárok igényelhetik, akiknek gyermeket kell vállalniuk. Az is fontos, hogy az igénylés idejekor a feleség nem töltheti be a 41. életévét, vagyis ennél fiatalabbnak kell lennie. Emellett a házaspár egyik tagjának minimum 3 éves TB jogviszonnyal kell rendelkeznie.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a házaspár egyik tagja sem lehet büntetett előéletű és nem lehet 5 ezer forintot meghaladó köztartozásuk sem. Természetesen az ingatlan minimális alapterületére, a vételárra és az építési költségre is vonatkoznak feltételek, ez azonban a gyermekek számától, illetve attól is függ, hogy önálló házról vagy lakásról van-e szó. Ha a házaspár első közös lakását veszi, akkor a vételár nem lehet több 80 millió forintnál, egyébként 150 millió forint a maximum.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.