Willy Wonka AI-jal verte át a skót gyerekeket

Willy Wonka AI-jal verte át a skót gyerekeket

Azt ígérték a szervezők, hogy „egy csodálatos alkotásokkal és varázslatos meglepetésekkel teli utazás vár minden sarkon” a látogatókra a 45-60 perces programon. Nos, ezekből semmi sem valósult meg.

Nagy siker volt az év végén Timothée Chalamet-val immáron harmadjára feldolgozott Roald Dahl-történet, a Wonka. A film azonban nem csak kisgyerekek millióinak a fantáziáját fogta meg ezúttal, hanem a csalókét is. Mert mint a BBC is beszámolt róla, egy Willy Wonka élmény nevű, AI képekkel hirdetett eseményre rendőröket kellett hívni a skóciai Glasgow-ban, miután a felháborodott, átvert szülők a jegyárak visszatérítését kérték a szervezőktől.

A problémát alapvetően a félrevezető hirdetések okozták. A rendkívül bizalomgerjesztő House of Illuminati névre hallgató szervezőcég AI-t használt a képeihez, amelyek alapján kész csodának tűnt a rendezvény. Továbbá azt ígérték, hogy „egy csodálatos alkotásokkal és varázslatos meglepetésekkel teli utazás vár minden sarkon” a látogatókra a 45-60 perces programon. Nos, ezekből semmi sem valósult meg. Az egyik látogató például úgy értékelte az eseményt, hogy éppen csak jobb volt „mint egy elhagyatott, üres raktár”, ami pontosan az ellenkezője mindannak, amit állítottak a szervezők.

Annak ellenére, hogy öt perc alatt végig lehetett menni a kiállításnak is csak túlzással nevezhető programon, 35 fontot, vagyis majdnem 16 ezer forintot kértek a jegyekért a szervezők. Az egyik látogató, aki az alábbi galériánkban látható képeket is eljuttatta a BBC-nek, azt mondta, hogy síró gyerekeket látott a szombat-vasárnapra meghirdetett Willy Wonka élményen. Amit meg is tudunk érteni, hiszen eredetileg rengeteg édességet, optikai illúziókat és csokoládé-szökőkutakat ígértek a szervezők, ehelyett pedig tényleg csak egy raktárszerű teremben lehetett ücsörögni.

Ezeket olvastad már?

De nem csak a látogatókat verte át a House of Illuminati, hanem azokat is, akik a lebonyolításban vettek részt. Az élmény feldobásáért felelős színészek például arról nyilatkoztak, hogy hónapokon át tanultak szövegeket, forgatókönyveket a szerepeikhez. Erre a nyitónap elején azt mondták nekik, hogy felejtsék el az egészet és inkább improvizáljanak. A Willy Wonka élményt végül még a szombati nap közepén, pár órával a nyitás után bezárták. Ezért sokan aggódtak, hogy nem kapják majd vissza a jegyeik árát sem.

A skóciai rendőrség azóta megerősítette, hogy kihívták őket a Willy Wonka élmény miatt, miután átverésre gyanakodtak a látogatók. A szervezők egy azóta törölt facebookos bocsánatkérésben azt mondták, hogy mindenki visszakapja majd a pénzét. Később pedig egy képpel igyekeztek illusztrálni, hogy ez már folyamatban is van. De a kommentek alapján ez nem igazán fedi a valóságot, szóval remek kérdés, merre megy tovább a sztori.

Az esemény minőségével kapcsolatos felelősséget ugyanis igyekeztek hárítani a szervezők. Szerintük mindent megpróbáltak, de valakik cserben hagyták őket. A rendezvénynek helyszínt adó Box Hub a House of Illuminatit hibáztatja, amiért az embereknek csalódást okoztak, mivel ők csak bérbe adták az épületet, a szervezésben nem vettek részt. Az azonban egyelőre kérdés marad, hogy végül valóban visszakapják-e a pénzüket a látogatók, vagy esetleg a Glasgow-i önkormányzatnak is közbe kell lépnie az ügyben.

Kattints a képre a galériáért!

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár