J. K. Rowling most egy hírportálba szállt bele a transzneműek miatt

J. K. Rowling most egy hírportálba szállt bele a transzneműek miatt

Az egyik hírportált ostorozta, mivel szerinte nem helyesen közöltek egy fontos információt egy elítélttel kapcsolatban.

Scarlet Blake neve minden bizonnyal teljesen ismeretlen olvasóink számára, de ezzel nincs is probléma. A hírek szerint hétfőn reggel életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy gyilkosságért, amelyet azután követett el, hogy megnézte a Ne szórakozz a macskákkal: Vadászat az internetes gyilkosra (Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer) című minisorozatot. Az alkotás alapvetően Luka Magnottáról és gyilkosságairól szól. Az alkotás főszereplője nem hétköznapi tettei révén szerzett magának hírnevet, ugyanis a sztori szerint – amely megtörtént eseményeken alapul – megosztott egy videót az interneten, melyben kivégez két macskát – majd tovább folytatja a szörnyűségeket –, ezért az internet népe hajtóvadászatot indít ellene.

Ez pedig úgy tűnik megihlette Blake-t is, ugyanis ő is egy macska megkínzásával kezdte. 2021 júliusában aztán célba vette Jorge Martin Carrenót, aki egy oxfordi éjszakai szórakozóhelyről sétált hazafelé, majd elintézte. Blake a büntetését egy férfibörtönben fogja letölteni. A gyilkos Kínában született, de már fiatalon kiderült, hogy transznemű. Ugyan a Sky News a cikke alján egy fél mondat erejéig megemlíti, hogy a tettes transznemű, de alapvetően nőként nyilatkozik Blake-ről.

„Annyira elegem van ebből a sz**ból.

Ez nem egy nő. Ezek #NemAMiBűneink (#NotOurCrimes)”  jelentette ki Rowling.

Ezeket olvastad már?

Rowling az elmúlt napokban egyre aktívabbá vált a témát illetően az X-en, miután egy skót börtön is új irányelveket tett közzé a transznemű rabok számára. Az iránymutatások között szerepelt, hogy a férfiből nővé operált fogvatartottakat női börtönökbe is felvehetik, ha nem szerepel a nyilvántartásában nők elleni erőszakos cselekmény.

A Harry Potter-szerzője nem tartotta magában akkor sem a véleményét:

„A transzaktivisták felháborodása, ami itt mindig kitör, amikor megosztom a meggyőződésemet, hogy a bebörtönzött nőket nem szabadna eszközként vagy érzelmi támaszként használni a transz-identifikált férfi szexuális bűnözők számára, annyira leleplező, amennyire kiszámítható.

Az ilyen aktivisták nem tudják rávenni magukat, hogy elismerjék, hogy egy olyan férfit, akit elítéltek azért, mert nőket/lányokat bántalmazott, nem kellene együtt bebörtönözni azzal a demográfiai csoporttal, akikre bizonyítottan veszélyt jelent, mert ha ezt megteszik, akkor az összes szokásos érvük ("egyetlen szexuális ragadozó sem vesződne azzal, hogy transznak adja ki magát", "egyetlen transz nő sem bántott még nőt csak nők számára fenntartott helyiségben", "nem jelent veszélyt, ha minden egynemű teret uniszexivé teszünk") lelepleződik, mint hazugság.

"Ha önök támogatják, hogy erőszakos és szexuálisan ragadozó férfiakat helyezzenek női börtönökbe, akkor tudatosan arra kényszerítik ezeket a nőket, hogy félelemben éljenek, és néhány bizonyított esetben olyan bántalmazásoknak legyenek kitéve, amelyeket sokan közülük már a bebörtönzés előtt is elszenvedtek.”

Kövess Minket!



Gamer szótár