Premierdátuma és főszereplője is van már a Csupasz pisztoly rebootnak

Premierdátuma és főszereplője is van már a Csupasz pisztoly rebootnak

Nagyon rossz előérzetünk van ezzel a koncepcióval kapcsolatban.

Ha van valami, amit Hollywood biztosan nem tisztel, azok a régi franchise-ok. Egyetlen alkotás sincs biztonságban, és legyen szó bármelyik klasszikusról, előbb-utóbb biztosan hozzányúlnak, mert a könnyen megvalósítható ötletekkel is profitot tudnak termelni. A legendás Leslie Nielsen által alakított Frank Drebin és a Csupasz pisztoly trilógia – főleg az első rész – is ezek közé tartozik, de sajnos hiába húzódtak el sokáig remake előkészületei – emiatt sokan azt hitték, hogy szerencsére nem jön össze –, lassan összeáll hozzá minden. A Paramount égisze alatt készülő produkció főszereplője Liam Neeson lesz, a megjelenési dátumot pedig 2025. július 18-ára tűzték ki.

Ezeket olvastad már?

A jelenleg cím nélküli projekt rendezője és executive producere Akiva Schaffer, aki Dan Gregorral és Doug Manddal közösen írta a forgatókönyv első verzióját – korábban ők az Emmy-díjas Chip és Dale: A Csipet Csapaton (Chip 'n Dale: Rescue Rangers) már dolgoztak együtt. Az új filmnek a Jim Abrahams, David Zucker és Jerry Zucker által életre hívott, széles körben népszerű Csupasz pisztoly (Naked gun) franchise és tévésorozat, a Nagyon különleges ügyosztály (Police Squad!) szolgál alapjául. Bár a szériát hat epizód után leállították, a trió új életet lehelt a koncepcióba a nagyvásznon, ahol a jellegzetes szóviccek és vizuális gegek még nagyobb hatást értek el. Az 1988-as első felvonásban Leslie Nielsen alakította Frank Drebint, a filmes zsaruk paródiáját, aki belecsöppen egy bűntény kellős közepébe, amit aztán a maga végtelenül röhejes és balfék módján old meg. A 12 millió dolláros költségvetésből több, mint 150 millió dolláros bevételt hozó, hatalmas kasszasikert arató film két folytatást is eredményezett, és ezzel a trilógiával Nielsen a Hollywoodi vígjátékok egyik ikonjává vált.

Az értesülések szerint Liam Neeson Frank Drebin bőrébe bújhat majd, átvéve ezzel a vígjáték-legenda Leslie Nielsen helyét. Egyelőre keveset tudni a Schaffer vezette rebootról, de annyi már kirajzolódott, hogy az akciósztár Neeson a saját imidzsét fogja kifigurázni a hatékony, de ostoba Drebin szerepében.

Kövess Minket!