Öt év után rendelték be az egyik legparásabb horrorsorozat 3. évadát

Öt év után rendelték be az egyik legparásabb horrorsorozat 3. évadát

Nagy meglepetésre végül folytatják az AMC népszerű alkotását, de rövidebb lesz a következő szezon.

Lehet, hogy nem mindenkinek lesz ismerős a Terror, az egyik legjobb horrorsorozat, pedig a 2018-as debütálását követően egész sok rajongót szerzett magának. Nem sokkal ezt követően zöld utat kapott a második szezonja is, és mindkét esetben 10-10 epizód erejéig élvezhettük a kalandokat. Alapvetően a forgatókönyvek valós történelmi eseményeken alapulnak, azzal a csavarral, hogy a valóságtól jócskán elrugaszkodó, misztikus jelenségekkel is kiszínezték azokat. Az első évadot Dan Simmons 2007-ben megjelent könyve ihlette, melyben Sir John Franklin kapitány elveszett északi-sarki expedícióját követhettük nyomon, a főszerepet pedig Jared Harris kapta.

Ezeket olvastad már?

A második évad (2019) teljesen eltér ettől, mivel a 2. világháború idején játszódik, és egy amerikaiak által létrehozott japán fogolytáborról szól. A körítést egy keleti mendemonda szolgáltatja, és bár a visszajelzéseket illetően egy kicsit esett a színvonal, még így is imádták a kritikusok és a nézők is. Nem véletlenül várták sokan utána a folytatást, de végül csak nem kapták meg. Az elmúlt években pedig már a legkitartóbb rajongók is lemondtak kedvencükről, aztán öt év után egyszer csak bombaként robbant a hír, hogy nincs még elfelejtve ez a koncepció, sőt, az AMC berendelte a Terror harmadik évadát. Ha minden igaz, akkor a Victor LaValle által írt The Devil in Silver című könyvet felhasználva már készül a forgatókönyv is – besegít neki Chris Cantwell is, akinek a munkáit már megcsodálhattuk a CTRL nélkül és a Lodge 49 című sorozatokban.

Azt is fontos megemlíteni, hogy az eddigi tíz helyett, most csak hat epizódot tartalmaz majd az évad, tehát majdnem fele olyan rövid lesz, mint a két korábbi szezon. Ami még biztossá vált, hogy az első két részt Karyn Kusama rendheti, de egyelőre még nem tudni mikor indul a forgatás, mint ahogyan premierdátumot sem kapott a produkció.

Eközben Dan McDermott, az AMC Studios elnöke a berendelés kapcsán eléggé bizakodó:

„A Terror című antológiasorozat már leszállított két felejthetetlen módon elmesélt évadot a rajongóknak, melyekben a való világ történéseit vegyítettük rejtélyes és ijesztő misztikus elemekkel. A The Devil in Silver tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy folytathassuk ezt a népszerű, és a kritikusok által is elismert antológiát. Alig várjuk, hogy ismét Chris Cantwell-lel dolgozhassunk, akivel korábban sikeresen együttműködtünk a CTRL nélkül című sorozaton, ahogy alig várjuk a közös munkát Victor LaValle-lel, Karyn Kusamával és ezzel a nagyszerű produceri csapattal is, hogy végre megoszthassuk a világgal a saját verziónkat Victor sokra tartott és felkavaró regényéből.”

Kövess Minket!



Gamer szótár