Egy többszörösen díjazott sci-fi regényből is sorozatot készítenek

Egy többszörösen díjazott sci-fi regényből is sorozatot készítenek

Az Apple TV+ bejelentette a Neuromancer című új drámát, amely William Gibson nagysikerű sci-fi regényén alapul.

Nekiláttak a könyvből egy tízrészes sorozat elkészítésének az Apple TV+-nál, osztotta meg az információt a Deadline. A Skydance Television és az Anonymous Content koprodukciójában készülő széria producere a Drake's DreamCrew Entertainment lesz, miközben Graham Rolandot (Jack Ryan, Dark Winds) bízták meg a showrunneri feladatokkal, és JD Dillardot (Devotion, A kívülálló) pedig a pilotepizód rendezésével.

William Gibson 1984-es, Hugo-, Nebula és Philip K. Dick-díjakkal kitüntetett regénye a cyberpunk alapműve, ami máig hat filmekre, irodalomra, zenére, videójátékokra (itt találkozhattunk például először a mátrixszal, a cybertérben lévő globális konszenzuális-hallucinációval).

Ezeket olvastad már?

Az új fordításban megjelent Neuromancer korábban a hét könyve volt nálunk, cikkünkben azt írtuk róla: „el lehet játszani azzal, hogy az 1984-ben megjelent Neuromancer az orwelli rezsimhez képest hogyan körvonalazza nyomasztóan ismerősen az életünket a digitális forradalmon már innen, amikor a technológiai fejlődés és a digitalizáció rohamos előretörése alapjaitól formálja át az emberi létünket fiziológiai és etikai szempontból is.”

A történet szerint a főszereplő, Case volt a legjobb adattolvaj a mátrixban, egészen addig, amíg el nem követte a klasszikus hibát – lopott a megbízióitól, akik büntetésként megmérgezték az idegrendszerét, örökre száműzve őt a cybertérből. Most azonban egy rejtélyes, magát Armitage-nak nevező alak a megváltást ígéri neki: a teljes gyógyulást, ha Case elvállal egy munkát egy felmérhetetlenül erős mesterséges intelligencia ellen, ami Föld körüli pályán kering a baljós Tessier-Ashpool klán szolgálatában. Egy legendás adattolvaj lementett emlékezetével és egy utcai szamuráj védelmében Case útra kel mind a való világban, mind a mátrixban.

Kövess Minket!Gamer szótár