Az előzetes várakozásokat is felülmúlták a Dűne 2 bevételei

Az előzetes várakozásokat is felülmúlták a Dűne 2 bevételei

Azt már látni lehetett előre, hogy nagyot fogsz szólni, de még ezen is túltett a nyitóhétvégéjén a film.

A Warner Bros/Legendary Entertainment égisze alatt elkészült Dune második része már a premier előtti vetítések során meghódította a közönség szívét, és elég gyorsan kiderült róla, hogy óriásit mehet a kasszáknál, illetve az egyik legjobbra értékelt alkotás válhat belőle a 2024-es esztendőt tekintve.

Az előrejelzések szerint 170 millió dolláros bevételt vártak az elemzők a filmtől, de még ezt az elképesztő eredményt is sikerült túlszárnyalnia Denis Villeneuve produkciójának, miután a nyitóhétvégét követően 178,5 millió dollárt hozott a konyhára. Ebből 81,5 milliót termelt az Egyesült Államokbann és további 97 millióval gyarapodott a kassza a világ többi részét figyelembe véve.

Ezeket olvastad már?

A mai árfolyamokat figyelembe véve 76%-kal teljesített jobban, mint a 2021-es első felvonás, és csak 12%-kal maradt le a Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), illetve 16%-kal az Oppenheimer mögött. Ez már csak azért is parádés eredmény, hiszen a Dűne 2 is majdnem 3 órás játékidővel rendelkezik, de még ennek ellenére is 71 országot nézve 67 esetében az első helyen végzett ezen a hétvégén a nézettséget illetően. Ez egyben a Villneuve legjobban nyitó filmje a pályafutását tekintve.

Külön érdekesség még, hogy 809 IMAX moziban mutatták be – a teljes egészében IMAX digitális kamerákkal forgatott filmet –, aminek köszönhetően világszerte 32,2 millió dollárt kalapozott össze a második felvonás. Ezzel a Warner Bros egyik legjobb IMAX-es bemutatóját produkálta és korábban csak a Batman V Superman tudott jobb eredményt elérni, viszont a két szuperhős csatáját Kínában, Oroszországban és Japánban is bemutatták az első hétvégén.

Úgy tűnik nem csak parasztvakítás volt tehát a sajtó részéről az áradozás, mert jelenleg Rotten Tomatoes oldalán még mindig 93%-on áll a film 333 kritikus véleményét követően, a felhasználók pedig átlagosan 95%-ot adtak rá.

Kövess Minket!



Gamer szótár