112 tv csatornát streamelt illegálisan három magyar férfi

112 tv csatornát streamelt illegálisan három magyar férfi

112 magyar nyelvű csatornát lehetett illegálisan nézni, míg a törvény utol nem érte a bandát.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik több százmilliós kárt okozva streameltek tv csatornákat illegálisan – hívta fel a figyelmünket rá a Telex. A Zala Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövetők 2015 júniusa és 2020 júniusa között televíziós szolgáltatók szervereire rácsatlakozva létrehoztak egy olyan saját weboldalon működtetett online „streaming” szolgáltatást, melyen saját előfizetőiknek tudták biztosítani más televíziócsatornák adását szerzői jogdíj megfizetése nélkül. Tehát öt éven át lopott tartalmakat közvetítettek havidíj fejében.

A vádirat szerint a nagykanizsai vádlott és budapesti bűntársa egy weboldalt hoztak létre, majd az elkövető fővárosi lakásában kialakított technikai háttérrel, 21 televíziós csatorna jogtulajdonosainak engedélye nélkül végeztek műsorszórást. A szolgáltatást a felhasználók a weboldalon történő regisztrációval tudták igénybe venni, előfizetési díj fizetésének vállalása mellett. A vádlottak több mint 3000 felhasználó részére nonstop elérhető, online televíziós szolgáltatást kínálták, 112 magyar nyelvű csatornával. Az alapcsomag díja 2000 forint volt havonta, az extra csomagért 5000 forintot kellett fizetni a regisztrált felhasználóknak, melyet a harmadik társuk nevére nyitott PayPal számlára kértek utalni.

Ezeket olvastad már?

Mint az ügyészség is írja, a szerzői jogi törvény értelmében a televízió-szervezet hozzájárulása szükséges műsorának közvetítéséhez, amely belépti díj ellenében hozzáférhető csak a közönség számára. A vádlottak az illegális televízió szolgáltatást engedély és a szerzői jog jogosultja részére járó díjazás megfizetése nélkül üzemeltették.

A bűnbanda tagjai az illegális műsorszórásból befolyó bevételen közösen osztoztak, összesen 21 tv csatornának mint a szerzői jogok tulajdonosainak közel 400 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. A Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntette, valamint pénzmosás bűntette miatt emelt vádat.

Kövess Minket!Gamer szótár