3 hónapba telt leforgatni a Dűne 2 egyik legfontosabb jelenetét

3 hónapba telt leforgatni a Dűne 2 egyik legfontosabb jelenetét

Ez amolyan forgatás volt a forgatáson belül.

A Dűne: A második rész forgatása nem csak a rendezőnek volt időigényes kihívás, hanem a főszereplőnek, Timothée Chalametnek is. A 2021-es Dűne régóta várt folytatása végre befutott a mozikba is, és úgy tűnik, hogy a kemény munka elég gyorsan kifizetődött, ugyanis már a nyitóhétvégén gyakorlatilag visszahozta az árát a film. Az előrejelzéseket is túlteljesítette a második felvonás, ami a COVID utáni érát tekintve nem egyszerű dolog egy mozifilmnek.

Ezeket olvastad már?

A történet tehát folytatódik, Paul Atreidesnek pedig újabb lépéseket kell tennie, hogy beteljesítse a próféciát, és ezáltal megmentse vagy éppen megbosszulja családját. Útközben továbbra is az az egyik fő feladata, hogy elnyerje Arrakis népének bizalmát, és mindeközben szembe kell néznie az univerzum legdurvább erőivel. Ha ezek a kihívások nem lennének elegek, még egy homokférget is meg kell tudnia lovagolni.

Az előzetes várakozásokat is felülmúlták a Dűne 2 bevételei

Azt már látni lehetett előre, hogy nagyot fogsz szólni, de még ezen is túltett a nyitóhétvégéjén a film.

Lehet, hogy izgalmasnak hangzik egy homokféregre felkapaszkodni, de a Dűne második felvonásának forgatása ennek köszönhetően hosszú és fárasztó utazás volt. Chalamet a Screen Rantnek nyilatkozva elmondta, hogy három hónapig tartott, mire mindent rögzítettek hozzá, amelyet végül mindössze három percbe kellett sűríteni a vágásokkal. A jelenet nagy része gyakorlati effektekkel készült, legalábbis amennyire ez lehetséges volt.

„Gyakorlatilag ez egy másik 'stáb' volt, amelyik levált a filmtől. Féreg egységnek hívtuk, és egyszerre 20-30 percre ültünk össze, a rendelkezésre álló időt a fő gyártási ütemtervhez képest osztottuk be. Lenyűgöző volt. Volt egy hatalmas fal a forgatási listával, és kiderült, hogy három hónapot szántak egy háromperces jelenetre.

Talán bután hangzik, de valójában ez az egyik legfontosabb pillanata Paul Atreidesnek az útja során. Ez egy döntő próba számára, pedig Stilgar és Chani óva intették, mert eddig a pontig nem igazán voltak biztosak benne, hogy valoban ez az a prófécia, amit teljesítenie kell. Leeshet a féregről, mint már sokan előtte, és akkor mindennek vége, ezért is volt izgalmas leforgatni. Gyakorlatilag egy olyan fúrótorony volt az egész, amely hevesen rázkódott. Álom volt ezt megcsinálni.”

[Filmkritika] Dűne: Második rész - A Birodalomnak visszavágnak

Vajon sikerül Denis Villeneuve-nek megismételnie az első rész bravúrját? Spoilermentes kritikánkból kiderül!

A filmnek ezen szakaszát teljes egészében a sivatagban forgatták, de ettől függetlenül ipari ventilátorokat használta a homokfúváshoz. Méghozzá jó sokat kapott az arcába belőle a színész. A rendező, Denis Villeneuve pedig azt is hozzátette, reméli, hogy a 3. részben megmutathatja, hogyan szerelnek le a Fremanek egy homokférget, ugyanis a könyvekben nem szerepel ilyesmi.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN