Jön a Watch Dogs film, aminek már rendezője és főszereplője is van

Jön a Watch Dogs film, aminek már rendezője és főszereplője is van

Egy horrorfilm fiatal sztárjára bíznák a főszerepet.

Az A24 nagy sikerű horrorfilmjében, a Beszélj hozzám!-ban (Talk to Me) játszott parádés alakítását követően Sophie Wilde megtalálta a következő projektjét: tárgyalásokat folytat ugyanis a New Regency által megálmodott Watch Dogs című film főszerepéről, amely egy népszerű videojátékon alapul. Az élőszereplős adaptáció a Ubisoft azonos nevű, több, mint 50 millió játékost számláló, kasszasikernek bizonyulú alkotásának univerzumában játszódik. A filmet az elismert francia zsánerfilmrendező, Mathieu Turi rendezi – debütáló játékfilmje, a Hostile több, mint 50 jelölésből 19 díjat nyert a különböző gálákon –, a forgatókönyvet pedig Christie LeBlanc már meg is írta hozzá, aki többek között dolgozott már a Netflixnek is – ő hozta össze az Oxigén (Oxygène) sci-fi thriller szkriptjét is például.

Ezeket olvastad már?

Bár a cselekmény részleteit egyelőre titokban tartják, a népszerű játék egyes epizódjai a valós városok kitalált változataiban, különböző időpontokban játszódnak, miközben mindegyik történetnek saját hacker főhőse van. Ezek a személyeket más és más célok vezérlik, aztán mindegyik ráfázik és belekeveredik a saját metropoliszának alvilági ügyeibe is. Az ellenfelek általában korrupt vállalatok, maffiafőnökök és rivális hackerek, akik kihasználják a ctOS (central Operating System) előnyeit, egy fiktív számítástechnikai hálózatot, amely egy város minden elektronikus eszközét egyetlen rendszerbe kapcsolja össze, és a legtöbb polgár személyes adatait is tárolja. A játékos is hozzáférhet a ctOS-hez, amellyel képes lehet bizonyos eszközöket irányítani a harcokban, a lopakodások során vagy a rejtvények megoldásában.

Wilde neve első sorban a Beszélj hozzám! miatt lehet ismerős, amelyért BAFTA-jelölést és a legjobb női főszereplőnek járó AACTA-díjat is megkapta. További munkái közé tartozik még A fiú, aki lenyelte a világegyetemet (Boy Swallows Universe) minisorozat, a The Portable Door és a Babygirl is.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések