A Baljós árnyak Anakinjének pokoli fordulatot vett az élete, jelenleg rehabon lábadozik

A Baljós árnyak Anakinjének pokoli fordulatot vett az élete, jelenleg rehabon lábadozik

Nem a sztárság útján, hanem egy sajnálatos betegség nyomán a lejtőn indult el Jake Lloyd.

Az ember azt hihetné, hogy Hollywoodban mindenkinek jó sora van, pláne, ha bekerül egy fantasztikus filmbe, mint például a Star Wars franchise. Jake Lloydnak viszont koránt sincs ilyen pazar élete, sőt. A kilencvenes években ismerhette meg a nagyvilág a nevét, hiszen ő alakíthatta a Baljós árnyakban (1999) a fiatal Anakin Skywalkert. Most viszont édesanyja elárulta, hogy fia egy elmegyógyintézetben van, évekkel azután, hogy skizofréniát állapítottak meg nála.

„Akkoriban nem vallotta be nekünk, hogy hangokat hall. De hallott. Amikor végül elmondták neki, teljesen összezuhant és még mélyebben elmerült a depresszióba.” – mondta édesanyja, Lisa a Scripps Newsnak adott új interjújában.

A most 35 éves Lloyd egy 2012-es interjúban vallotta be, hogy a szerep, amit 10 éves korában játszott, pokollá tette a fiatalkorát, mert a többi gyerek terrorizálta miatta. Az IMDB.com szerint 2005-ben tűnt fel utoljára a képernyőn színészként. Három évvel később Lloydot paranoid skizofréniával diagnosztizálták.

Ezeket olvastad már?

Lisa azt is megosztotta, hogy ez a családjukban apai ágon öröklődő betegség, és ez Lloyd Star Warsos szereplését követő atrocitásoktól függetlenül is bekövetkezett volna. 2015-ben egyébként 10 hónapra rács mögé került, miután elmenekült a dél-karolinai seriff elől, amely egy 40 kilométeres üldözéssel és egy ütközéssel ért véget. Mint kiderült Lloyd jogosítvány nélkül vezetett, de ez már csak hab volt a tortán. 2018-ban húga, Madison, aki statisztaként tűnhetett fel a Baljós árnyakban, 26 évesen álmában halt meg.

„Egyszerűen nem tudta kezelni a helyzetet. Nem tudta, hogyan dolgozza fel.” – mondta Lisa.

A dolgok azonban 2023 márciusában újabb sötét fordulatot vettek. Lisa elmesélte, hogy egy autóban ült a fiával, miután egy McDonald's-ban vásároltak maguknak ételt.

„Azt mondta, hogy le akarja állítani az autót. És megállt az autóval egy háromsávos úton, méghozz a középső sávban. Ezt követően kiabáltunk egymással, és még sikoltoztam is.

A rendőrök odaértek, és feltettek Jake-nek néhány kérdést. Adott rá válaszokat, de egyiknek sem volt értelme. Az egész csak szócséplés volt.” - mondta Lisa, hozzátéve, hogy másnap végül megkezdték a kezelést.

Lloyd egy 18 hónapos programra jelentkezett egy mentálhigiénés kórházban. Édesanyja szerint Lloydnak még nyolc hónapja van hátra, és úgy tűnik egész jól halad.

„Jobban viszonyul az emberekhez, és egy kicsit szociálisabbá vált, ami nagyon jó.”

A találgatásokkal ellentétben Lisa közölte, hogy Lloyd továbbra is nagy rajongója a Star Wars franchise-nak.

„Nagyon szereti az összes új Star Wars alkotást. Az emberek azt hiszik, hogy Jake utálja a franchise-t, pedig szívből imádja. Egyszerűen odáig volt a Star Wars forgatásáért. Annyira jól érezte magát. Legutóbbi születésnapjára egy Ahsoka akciófigurát kapott ajándékba.”

Mondandóját azzal zárta, hogy úgy sikerült a legjobban megvédenie a fiát, hogy megtiltotta neki az internetet.

Kövess Minket!



Gamer szótár