UV-C fertőtlenítés palackozásnál

UV-C fertőtlenítés palackozásnál

A rendszeres és az alkalmankénti sportolás során egyaránt fontos az elegendő mennyiségű folyadékbevitel. Ez napi szinten több liter ásványvizet vagy üdítőt, frissítőt jelent. Az egészség megóvása szempontjából lényeges, hogy megfelelően fertőtlenített palackokból igyanak a fogyasztók.

A csírátlanításhoz tökéletes alternatívát nyújtanak az UV-C, vagy más néven germicid lámpák. 253,7 nm-es sugárzásuk hatékony fertőtlenítést tesz lehetővé a különböző felületeken. A módszer előnye, hogy környezetbarát és semmilyen vegyszert nem tartalmaz, illetve magára a termékekre sincs semmiféle káros hatással. A megfelelő mikrobiológiai szint megteremtését segítik az élelmiszeripari üzemekben a Hollandimpex Kft UV-C/germicid lámpái. 

Az általános csírátlanítás metodikája

Az élelmiszeripar területén lényeges, hogy a termelőüzemek és a raktárak is megfelelően fertőtlenítve legyenek. Ebben nagy segítséget nyújtanak a falra szerelhető, illetve a mobil UV-C lámpák. Ha rendszeresen, raktárakban akár 24 órán át is működnek, a légtér és minden felület teljes mértékben csíramentes lesznek. 

Arra figyelni kell, hogy abban a helyiségben, ahol emberek dolgoznak, csak akkor üzemelhet a germicid lámpa, amikor nem tartózkodik ott senki. Rövid ideig védőszemüveggel be lehet menni a fertőtlenítés alatt álló helyre is, de hosszabb ideig bent lenni nem szabad. Érzékelőkapcsolóval ez a probléma kiküszöbölhető.

Légtérfertőtlentés UV-C lámpákkal

Mivel a termelési munka mellett nem lehet germicid lámpával fertőtleníteni, ezért a légtérbe könnyebben bejuthatnak a kórokozók. Ennek elkerülésére központi levegő csírátlanítással és fix berendezésekkel folyamatosan kezelni kell a légteret. Mindkét esetben zárt armatúrában vannak elhelyezve a sugárzó lámpák.

Előbbinél a légkezelőbe vagy a légcsatornába lehet beépíteni az UV-C lámpát, így a fertőtlenített levegő keringetése is megoldódik. A fix berendezések saját ventilátorral forgatják a levegőt, amit germicid lámpa csírátlanít. 

A palackozási munkafolyamat kezelése

Amikor a palackozás csírátlanítása történik, akkor magát a folyadékot általában nem kell fertőtleníteni. Az üvegen és a PET palackokon pedig nem halad át a 253,7 nm-es sugárnyaláb, ezért nehezen kezelhetőek. Ellenben a henger formájú termékeknél jól megoldható a fertőtlenítés.

A kupakok esetében a kupakszállító sínpályára van szerelve az egyedileg tervezett UV-C lámpa. Lehet csavaros, műanyag vagy sörös és pezsgős kupak, nem okoz gondot a csírátlanítás! Ehhez hasonló elven a töltőfejeket is lehet kezelni. 

Külön légtérrel, felületekkel rendelkezik maga a palackozószekrény, így megoldható egy általános besugárzás. Mivel a helyiség nedves és párás, kvarc védőcső veszi körül az itt használt germicid lámpákat.

Az élelmiszeriparban előírás, hogy speciális bevonata legyen a lámpáknak, ami megakadályozza a szilánkok szétszóródását törés esetén. Az uv-c systems berendezései ennek a szabályozásnak teljes mértékben megfelelnek.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.