Videón a világ első Dragon Ball vidámpark, ami kenterbe veri a Disney World-öt

Videón a világ első Dragon Ball vidámpark, ami kenterbe veri a Disney World-öt

Alig néhány héttel az alkotó, Akira Toriyama halála után Szaúd-Arábiában megépül a világ első, Dragon Ball univerzumának szentelt vidámparkja.

A Dragon Ball park, amelynek középpontjában Son Goku világa áll – a természetfeletti erőkkel és rendkívül harcművészeti technikákkal rendelkező fiatal fiú, aki hét mágikus gömb összegyűjtésére indul, amelyek révén megidézheti bárki Shenront, a kívánságokat teljesítő sárkányt –, a szaúdi főváros, Rijád mellett fekvő Qiddiya szórakoztató és turisztikai projekt részeként valósul meg – jelentette be a Qiddiya Investment Company és a Toei Animation.

Ezeket olvastad már?

Toriyama, akinek a fejéből kipattant az egész Dragon Ball univerzum, és már az első mangájával hatalmas sikereket ért el, március 1-jén, 68 éves korában sajnos elhunyt, és azóta is gyászolják őt a rajongók világszerte. Mint kiderült a manga és az anime is egyre népszerűbbé válik Szaúd-Arábiában, miközben az ország elsőszámú anime gyártó és forgalmazó cége, a Manga Productions szerint a japán műfajnak mintegy 13 millió rajongója van náluk, az arab világban pedig mintegy 85 millió. A "Dragon Ball", amely először 1984-ben jelent meg sorozatban, mára minden idők egyik legkelendőbb mangasorozatává nőtte ki magát. A sorozatnak tulajdonítják azt is, hogy világszerte népszerűvé tette a mangák médiumát, amit a különböző anime-adaptációk nyugati országokban is tartósan népszerűsítenek.

Ezért tehát nem véletlen, hogy nekilátnak ennek a koncepciónak. A hatalmas Dragon Ball szórakoztató központ több, mint 500 000 négyzetméteren terül majd el, és hét különböző területet foglal magában, amelyek az eredeti sorozat különböző ikonikus helyszíneit, például a Kame-házat (Zseniális Teknős otthona), a Capsule Corporationt és Beerus bolygóját idézik meg. Ez a park kétszer akkora lesz, mint a floridai Disney World. A Toei Animation közleménye szerint a több mint 30 attrakcióból álló kínálat részeként az öt legmodernebb hullámvasút is helyet kap majd a vidámparkban. A tervek között szerepelnek Dragon Ball témájú szállodák és éttermek is. Hamarosan egyébként egy új Dragon Ball anime sorozat is napvilágot lát.

Kövess Minket!