Tom Cruise nélküli Top Gun? - Erre még a stúdió is nemet mondott

Tom Cruise nélküli Top Gun? - Erre még a stúdió is nemet mondott

Az első szkripttel pedig úgy tűnik jó irányba halad a történet.

1986-ban debütált a Top Gun Tom Cruise-zal a fedélzeten, és a vadászpilóta elképesztő kalandja akkor nagyot szólt, viszont a folytatásra 36 évet kellett várni. A pénzügyi és kritikai siker – a körülbelül 175 millió dollárból készült film végül majdnem 1,5 milliárdot termelt, miközben a Rotten Tomatoes oldalán bőven 90% feletti értékelést kapott – a Maverick esetében úgy tűnik jóval hamarabb elhozhatja a harmadik felvonást. A második részt nem csak a visszatérők miatt, hanem az újoncok miatt is érdemes megnézni, hiszen egy fantasztikusan jó stáb állt össze, akik nem pusztán egy újabb rókabőrt akartak lehúzni a '86-os alkotásról, hanem tényleg szívüket-lelküket beleadták a folytatásba. Vitathatatlanul a film egyik legnagyobb erőssége abból fakad, hogy Cruise örökségét tökéletes ellensúlyozza a sok ismeretlen arc. A főszereplőn kívül Jennifer Connelly, Miles Teller és Glen Powell is méltán kapott több dicséretet is a Top Gun 2-ben nyújtott alakításáért.

Ezeket olvastad már?

Tom Cruise viszont egy eléggé elfoglalt ember, ami szinte lehetetlenné teszi, hogy előre megmondják a fejesek mikor láthatjuk legközelebb Pete "Maverick" Mitchellként a vásznon. Januárban kiderült, hogy a Paramount szeretné tető alá hozni a harmadik részt és ezért felkérték a második film társszerzőjét, Ehren Krugert, hogy dolgozzon ki egy forgatókönyvet. A franchise producere, Jerry Bruckheimer eközben arról számolt be, hogy fogalma sincs, mikor lesz Cruise-nak egyáltalán szabadideje a harmadik Top Gun leforgatására.

„Tom Cruise lesz a főszereplő, hiszen ő egy elképesztő fickó. Sok időt töltöttünk vele. Van egy történetünk. Joe Kosinski-nak volt egy csodálatos sztoriötlete, és [Tom] azt mondta: 'Ez nagyon tetszik', úgyhogy most ezt fejlesztjük tovább. De sosem lehet tudni, mikor készül el, mert Tom nagyon elfoglalt. Most a Mission: Impossible van neki terítéken és utána még egy filmet forgat. Remélhetőleg kapunk egy jó forgatókönyvet, amit ő is szeret, és újra a levegőben leszünk.”

Kövess Minket!



Gamer szótár