Verekedés történt a Majorön, félbeszakadt torzsiék meccse

Verekedés történt a Majorön, félbeszakadt torzsiék meccse

Több mindent is elért a CS:GOEmpire tegnap este. Megmutatták igazi arcukat, megmutatták, hogy mennyire hiányzik belőlük az alapvető intelligencia és megutálta őket mindenki.

Történelmi napokat élünk, hiszen éppen zajlik a világ első CS2 Majore, a PGL Major Koppenhága. Arra azonban aligha számítottunk, hogy olyan jelenteket látunk majd a versenyről, mint tegnap este. Tegnap ment le a negyedöntők második fele, ahol az első meccsen az Eternal Fire és a NAVI került egymással szembe. A botrányos jelenetek azonban a NAVI győzelme után, a MOUZ és a G2 összecsapása közben történtek. 1-0-ra vezetett a G2, miután Infernót magabiztosan, 13-9-re nyerték meg. A felek Vertigón tartottak, 7-5-ös G2-vezetés mellett, amikor hirtelen félbeszakadt a meccs.

Hirtelen nagy hangzavar ütötte fel a fejét az arénában, a színpadot pedig elözönlötték az emberek. A hivatalos adásban ebből persze nem sokat láttunk, de a különböző közösségimédia felületeken hamar elterjedtek a képek és a videók. Néhány rendbontó a színpadra szaladt, a biztonságiaknak kellett megfékeznie őket.

Néhány percig dulakodtak a biztonságiak és a rendbontók, szerencsére nem sérült meg senki, leszámítva a Major trófeát. Hamar kiderült, hogy az akció tervezett volt és a CS:GOEmpire nevű fogadóoldal a felelős érte. Jó ideje húzódik ugyanis köztük és a hasonló funkcionalitással bíró CS:GORoll között a vita, mindegyik a másikra mutogat, mindegyik azt állítja, hogy ők a becsület bajnokai, míg a másik oldal színtiszta scam. A CS:GOEmpire szándékosan akadályozták a tegnapi meccset, hiszen a CS:GORoll a G2 támogatója is. Szerintük amit tettek az hősies volt és itt az idő, hogy kiálljanak a CS:GORoll ellen, valójában gyáva, agyatlan, undorító volt amit csináltak.

Ráadásul épp az ellenkezőjét érték el, annak amit akartak. A CS:GORoll-lal nem különösebben foglalkozik senki, a CS:GOEmpire viszont közutálat tárgya lett, a Counter-Strike közösség darabokra szedik őket, versenyeikről pedig kilépnek a csapatok, elemzők, kommentátorok is.

Túlzás lenne azt mondani, hogy a közel 1 órás szünet és a maga a dulakodás negatív élménye állta torzsiék útját a győzelem felé, ugyanakkor 5 körös győzelmi sorozatot bukott így a MOUZ, 5-7-ről pedig végül kikaptak 6-13-ra. A Major négy legjobb csapata közé így a Vitality, a FaZe, a NaVi és a G2 került.

Az elődöntők mai menetrendje:

  • 17:00 - Vitality vs FaZe
  • 20:00 - NAVI vs G2

Kövess Minket!



Gamer szótár