Hatalmas felháborodást keltett a Willy Wonka horrorfilm híre

Hatalmas felháborodást keltett a Willy Wonka horrorfilm híre

Úgy tűnik, hogy nagy átverés az egész.

Timothée Chalamet neve mostanában egyet jelent a sikerrel, elég csak a 2021-es Dűne első felvonására gondolni, majd jött 2023-ban a nagy népszerűségnek örvendő Wonka, miközben a mozikat épp meghódítja a Dűne második részével.

A Wonka azonban amellett, hogy nagyot tarolt a kasszáknál, ki is borította a rajongókat – de szerencsére ehhez a fentebb említett sztárnak nincs köze –, miután Glasgowban egy interaktív élménypark ötlete kudarcba fulladt, mert korántsem olyan hatást váltott ki a gyerekekből, mint azt a rendezők remélték – a 35 fontos belépő (kb 16 ezer forint) már csak hab volt a tortán. A Willy's Chocolate Experience (Willy csokoládéélménye) elnevezésű borzalmas esemény megríkatta a gyerekeket, ezért egy idő után teljesen leállították, több érintett színész pedig felszólalt a szervezők és a kínos élmény ellen. A csalódott résztvevők kihívták a rendőrséget, és teljes visszatérítést követeltek. Míg a jelenlévő szülők jogosan voltak feldúltak amiatt, hogy az esemény nem a meghirdetett módon zajlott le, addig az alkalmazottak arról panaszkodtak, hogy egy 15 oldalas, mesterséges intelligencia által generált forgatókönyvet kaptak. A rendezvényen ráadásul feltűnt egy kevésbé ismert karakter is, és úgy tűnik, hogy erre rögtön le is csapott Hollywood. Az Ismeretlen (The Unknown) egy gonosz rivális csokoládékészítő volt, aki falak között él. A történet során megpróbálja ellopni Willy "Anti-Graffiti Gobstopper"-jét.

A karakterre építve el akarnak készíteni egy horrorfilmet, amelyet skóciai székhelyű Kaledonia Pictures valósítana meg. Ez a hír pedig futótűzként terjedt el a neten, sokan pedig nem tetszésüket fejezték ki, főleg miután kiderült, hogy a Kaledonia Pictures nem is létezik. Az állítólagos produkciós cég először a Bloody Disgustinggal osztotta meg terveit – ez a cég felel például a Micimackó horrorfilmekért is –, azt állítva, hogy a filmnek hamarosan nekilátnak és még 2024 végén bemutatják. A történet középpontjában egy híres illusztrátor és feleségét állna, akiket fiuk, Charlie tragikus halála kísért.

„A pár kétségbeesetten próbál menekülni a gyász elől, ezért hátrahagyják a világot, és a távoli skót felföldre utaznak – ahol egy kiismerhetetlen gonoszság várja őket.” - folytatódik a szinopszis. Nem kellett sok idő, hogy más hírportálok is ráharapjanak a sztorira.

Az internetes nyomozók azonban hamar észrevették, hogy a Kaledonia Picturesnek nem is létezik ebben a formában az online térben. Egyesek ugyanis rákerestek 'Kaledonia Pictures'-re, de csak két különálló céget találtak, a 'Caledonia Pictures'-t, mindkettőt C-vel. Mondanunk sem kell egyik sem készít filmeket.

Egyelőre tehát semmit nem tudni erről a produkcióról, és úgy tűnik, hogy a Willy's Chocolate Experience után ez is pusztán csak egy újabb átverés.

Kövess Minket!



Gamer szótár