Folytatódik Az Alkonyat franchise, de az új ötlet kiakasztotta a rajongókat

Folytatódik Az Alkonyat franchise, de az új ötlet kiakasztotta a rajongókat

A Lionsgate elárulta, hogy milyen formában szeretnék ismét a képernyőre tűzni a népszerű franchise-t, a rajongókat pedig összezavarta a hír.

A 2010-es években a vászonra vitt fiatal felnőtt irodalom – amit Amerikában csak YA (Young Adult Literature) műfajnak hívnak – meghódította a mozikat. Az Alkonyat, Az éhezők viadala, A beavatott és a többi film között a felnőtté válás története és a disztópia találkozása – akcióval és drámával fűszerezve – népszerűbb volt, mint valaha. Annak ellenére, hogy az elmúlt években visszaesett, a YA műfaj úgy tűnik, hogy ismét éledezik, elég csak Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladájára gondolni, amely 2023-ban debütált, és jól teljesített a kasszáknál.

Nem ez az egyetlen franchise viszont, ami visszatér, ugyanis a Lionsgate alelnöke, Michael Burns a Morgan Stanley médiakonferenciáján tartott kérdezz-felelek során rántotta le a leplet az új projektjükről.

„Belevágunk Az Alkonyat-sorozatba, amely egy animációs sorozat lesz, és szerintem nagy lesz az érdeklődés iránta.”

Ezeket olvastad már?

Az eredeti Twilight könyvsorozat és az azt követő élőszereplős filmek hatalmas sikert arattak, aminek stúdió és a szerző, Stephanie Meyer is nagyon örült. Az Alkonyat-franchise a négy filmmel együtt több, mint 3,4 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte, és bizonyos értelemben hozzájárult a két főszereplő, Robert Pattinson és Kristen Stewart karrierjének elindításához is.

Annak ellenére, hogy Burns úgy véli ez az új animációs Twilight show "nagy érdeklődést" fog kiváltani, a rajongók első reakciói az interneten mást mutatnak. Az X (korábbi nevén Twitter) közösségi médiaplatformon egyre több felhasználó értetlenkedik, és gyakorlatilag az érdektelenségüknek is hangot adnak hangot a hír hallatán.

Egy Twilight rajongó azt írta:

„Ezt kértük? Nem emlékszem, hogy ilyet szerettünk volna..."

Egy másik hozzátette:

„Ki egyáltalán a célközönsége ennek?”

Egy harmadik X felhasználó szintén azt írta:

„Ez is olyan rossz lesz, mint azok a filmek, amiket eddig csináltak.”

Ez pedig csak a jéghegy csúcsa, sokan még ennél is cifrábbakat írtak a bejelentést követően. Az sem világos egyelőre, hogy az animációs széria a könyvekben olvasható történet újragondolásaként szolgál-e majd, vagy egy teljesen eredeti történetet szeretnének elmesélni az alkotók. Ráadásul az új animációs Twilight-projekt szereplőgárdáját és stábját még mindig nem erősítették meg.

Kövess Minket!