Meghalt a Dragon Ball atyja, Torijama Akira

Meghalt a Dragon Ball atyja, Torijama Akira

Torijama 1955-ben született Nagojában, 45 éven át tartó karrierje során pedig gyerekek és felnőttek millióit szórakoztatta történeteivel világszerte.

68 éves korában meghalt a Dragon Ball képregények alkotója, Torijama Akira – jelentette be a stúdió hivatalos oldala ma reggel. Torijama halálát a közlemény szerint akut szubdurális hematóma, azaz vérömleny okozta március 1-jén. A temetésen csak a család és a közeli barátok vettek részt. Bár kilátásban van egy publikus megemlékezés is, mindenkit arra kérnek, hogy ne küldjenek ajándékokat, ne tervezzenek látogatást és ne keressék őket interjúkkal.

Torijama 1955-ben született Nagojában és 45 éven át alkotott. A képregénypiacra az 1980-as évek elején sikerült betörnie a Dr. Slump című alkotásával, mely egy perverz professzor és kicsi, de szupererős robotja, Arale kalandjait követi nyomon. A díjnyertes mangáját követően, 1984-ben jelent meg a Dragon Ball, ami halhatatlanná tette őt. Son Goku Saiya-jinek elleni harcának története hamar népszerű lett világszerte, miután a képregényből később mese, film és videójáték is készült. Gyerekek és felnőttek milliói imádják a Dragon Ballt a mai napig, ezért sokukat sújtotta le most Torijama halálhíre.

Ezeket olvastad már?

A Dragon Ball a kis Son Goku életét követi nyomon. A gyerekkori kalandoktól kezdve egészen odáig, míg nagyapa nem lesz. Kalandjai során rengeteget harcol és végül a világ legerősebb harcművésze lesz. Son Goku nincs egyedül a kalandjai során, rengeteg barát és ellenség viszi előrébb a történet fonalát. A címadó sárkánygömbök ugyan nem mindig töltöttek be fontos szerepet az animékben, ennek ellenére csaknem annyira ikonikusak, mint maguk a karakterek.

Kövess Minket!



Gamer szótár