Elkészülhet a Warcraft mozifilm folytatása, ha...

Elkészülhet a Warcraft mozifilm folytatása, ha...

...betartják a Blizzard feltételeit.

A videójátékos világban alighanem mindenki tudja miről van szó, ha megemlítjük, hogy Warcraft. Az 1994-ben megjelent Orcs & Humans nem csak klasszikussá vált az elmúlt három évtized alatt, de számos másik alkotásra is hatással volt, és időközben kiderült, hogy a Blizzard egyik legnagyobb húzóneve. Jó néhány folytatást is kapott a játék, bár a trilógiát követően a RTS műfajt maga mögött hagyta a fejlesztőcsapat és megalkották az egyik legnépszerűbb MMO-t World of Warcraft néven, mostanra pedig már elképesztő módon kibővítették Azeroth csodálatos világát.

Ezeket olvastad már?

Kisképernyők meghódítása után 

2016-ban Duncan Jones megpróbálta nagyvászonra vinni az első játék történetét (Warcraft: A kezdetek címmel), amelyben egy ork horda egy mágikus portál segítségével betör Azeroth békés földjére, azonban az emberek szövetsége ezt nem nézi tétlenül, azonban ez egy mindent elsöprő háborúval fenyeget. Néhányan megpróbálják megakadályozni a katasztrófát, miközben ráeszmélnek, hogy a valódi gonosz a háttérben tevékenykedik.

Az élőszereplős film globálisan 439 millió dollárt termelt, ezt a Universal Pictures mégsem könyvelhette el sikerként, hiszen az Egyesült Államokban mindössze 47 millió dollárra volt jó a produkció, ami óriási csalódás. Már csak azért is, mert a költségvetés 160 millió dollárra rúgott. Ha pedig ez nem lett volna elég, akkor a rajongókat is megosztotta ez az alkotás, és a kritikusok sem voltak tőle elragadtatva. Ettől függetlenül szóba került egy folytatás ötlete, de ez végül sosem valósult meg, pedig Jonesnak lettek volna ötletei a második felvonásra. 2020-ban aztán egy iparági bennfentes úgy nyilatkozott, hogy a Legendary Pictures felkarolhatja a projektet, ámbár kiderült, hogy szó sincs ilyesmiről, így szép lassan mindenki letett róla, hogy valaha is napvilágot láthat a Warcraft 2.

John Hight, a Blizzard vezérigazgatója, és a World of Warcraft csapatának korábbi executive producere és alelnöke viszont érdekes dolgokat mondott, kezdve azzal, hogy kedveli a mozifilmet és örülne egy folytatásnak, de lenne néhány megkötése. Szerinte a cégnek egyáltalán nem kellene beleszólnia a dolgokba, hiszen elsősorban játékokra fókuszálnak, ezért a filmkészítést hagyniuk kellene azokra, akik értenek hozzá. A másik fontos dolog, hogy egy második részhez mindenképpen olyan embereket kell szerződtetni, akik pontosan tudják miként lehetne a legjobb módon vászonra vinni a Warcraft univerzumát, tehát egyfajta rajongói a franchise-nak, ami eléggé leszűkíti a kört.

Kövess Minket!



Gamer szótár