GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

A trend egyik újabb képviselője a GPS-nyomkövető, amely lehetővé teszi a családtagok és értéktárgyak valós idejű nyomon követését és védelmét. De mit is tudnak pontosan ezek az apró szerkentyűk; milyen módon működnek és milyen előnyökkel járnak? Cikkünkben mindenre fény derül!

Egyszerű és nagyszerű működés

A GPS-nyomkövetők igazából ugyanazon az elven működnek, mint a mobilok helymeghatározó rendszere, vagy még régebben a navigációs céleszközök. A Föld körül keringő speciális műholdak jeleit egy erre a célra szolgáló chip érzékeli, ezzel meghatározva pontos tartózkodási helyét, és ezt továbbítja az eszközön futó szoftverekbe. A technológia fejlődésével ma már nincs szükség arra, hogy valamilyen nagyobb eszközbe építsük bele a navigációs chipet: megjelentek azok a nyomkövetők, amelyek alig nagyobbak egy gombnál, a helyinformációkat pedig már nem kijelzőn jelenítik meg, hanem online szolgáltatásokba töltik fel folyamatosan, amelyeket a jogosult felhasználók távolról is ellenőrizhetnek.

Általában az eszköz beállításaitól és annak használójától függ, hogy az így szerzett “helyzetjelentés” mikor érkezik meg. Ennélfogva a GPS-adatokhoz hozzájuthatunk előre meghatározott percben vagy órában, de a megfelelő alkalmazáson belül mi magunk is lekérhetjük manuálisan, vagy összekapcsolhatjuk egy olyan funkcióval, ami egy bizonyos határt, egy úgynevezett “virtuális kerítést” figyelve jelezni fog, amikor a nyomkövetővel felszerelt eszköz átlépte annak határát.

Ezeket olvastad már?

A család az első - így segítik a GPS-nyomkövetők a mindennapokat

Ahogyan az a korábbiakból kiderül, a műholdas nyomkövetőkkel valós időben követhetjük az értéktárgyaink és járművünk tartózkodási helyét, mi több, segítségükkel a családtagjainkat is még nagyobb biztonságban tudhatjuk.

Ilyen módon bátran, egyedül is elengedhetjük kisebb gyermekeinket a játszótérre vagy az iskolába, hiszen végig szem előtt tudjuk tartani őket a hollétük alatt. Így akkor sincs probléma, hogyha az apró kíváncsiskodók egy korábban nem ismert területre tévednek, hiszen még azelőtt utánuk tudunk iramodni, mielőtt mi, és ők is pánikba esnének.

Ugyanígy tinédzser gyermekek esetén is hasznos lehet a nyomkövetők használata – még akkor is, hogyha a pubertás korban aligha akar bárki arról hallani, hogy a szülei mindenhol szemmel tartják. De hiába a leválási szakasz és szabadságvágy, a tizenéves gyerekek még számos olyan helyzetbe belekeveredhetnek, amelyekben az édesanyák és édesapák védelme elengedhetetlen.

Végül, de nem utolsó sorban, idősebb szeretteink autójába téve - vagy akár járókeretéhez rögzítve - is célszerű GPS-nyomkövetőt használni. Különösen igaz ez akkor, amikor az életkorból adódóan demens viselkedés alakulhat ki, vagy súlyosabb megbetegedések miatt (például Parkinson-kór, Alzheimer-kór) memóriavesztés és tájékozódási zavarok is megjelenhetnek. Utóbbi esetekben különösen hasznos, hogyha használjuk a korábban említett “virtuális kerítés” funkciót. 

Már kis kedvenceinket is nyomon követhejük

Napjainkban már négylábú kis kedvenceink titkos életébe is bekukkanthatunk, hiszen a műholdas nyomkövetőknek kifejezetten nyakörvre felfűzhető típusai is léteznek. Pont úgy kell felhelyezni őket, mint egy bilétát, és nem is zavarják az állatokat mindennapi tevékenységeik közben. Össztömegük mindössze pár gramm, így ebben a tekintetben sem korlátozzák az állatkát a pihenésben vagy mozgásban. Ráadásul az egészen profi változataik még a négylábú barátaink egészségügyi állapotát is képesek monitorozni, a pulzusszámuktól kezdve az alvásciklusukig.

Biztonság, hatékonyság, nyugalom

A GPS-nyomkövető nem csupán egy technikai kütyü, hanem egy hatékony eszköz, ami segít biztonságban tudni a legnagyobb értékeinket, de legfőképp a szeretteinket – az így szerzett nyugalom és lelki béke bárkinek megéri!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.