Állambácsinak köszönhetően zöld utat kapott a Fallout második szezonja

Állambácsinak köszönhetően zöld utat kapott a Fallout második szezonja

Nem sűrűn kap ilyen támogatást egy széria.

Az eredeti tervek szerint a Fallout tévésorozat április 11-én debütált volna a streamingszolgáltató kínálatában, azonban a Prime Video úgy döntött, hogy egy nappal közelebb hozza ezt a dátumot, és április 10-én, 18 órától már mindenki számára elérhetővé válik – az időzónákat viszont nem árt figyelembe venni. Azt egyelőre nem tudni – és valószínűleg a legtöbbeket nem is nagyon érdekli –, hogy miért mutatják be hamarabb a szériát, de emiatt az észak-amerikai rajongók örülhetnek, hiszen gyakorlatilag egy teljes nappal korábban nézhetik meg az első évadot – amely elvileg a Fallout franchise ötödik epizódjának is felfogható a showrunnerek elmondása alapján.

Költözik a stáb

A Variety új jelentése szerint a Fallout sorozat kapcsán az Amazon egy 25 millió dolláros adójóváírást kapott, hogy a 2. évadot Kaliforniába költöztesse. Még be sem mutatták az első szezont, amely a népszerű videójáték-franchise élőszereplős adaptációja lesz, de úgy tűnik már most biztosra vehetjük a folytatást.

Ezeket olvastad már?

Egy ilyen jelentős kaliforniai adókedvezmény megnyerése ugyanis azt jelenti, hogy gond nélkül zöld utat kaphat a folytatás, hiszen ez egy óriási összeg még egy ekkora volumenű produkció esetében is. A hírek szerint az első évad költségei körülbelül 150 millió dollárra rúgtak, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen fogadtatásban részesül, valamint az sem, hogy mekkora összeget kellene egy esetleges második évadra fordítania a stúdiónak. Azt sem árt figyelembe venni, hogy az Amazon New Yorkban és Utahban forgatta le az első szezont.

Ha pedig Kaliforniában előálltak egy ilyen komoly befektetéssel, akkor bíznak a projektben és maga a tartalom is nagyon ígéretes lehet. Végül is az adójóváírás lényege, hogy ösztönözze a gyártást és megbízható munkahelyeket teremtsen. A Fallout-sorozat esetében tehát már most elkönyvelhetjük magunkban, hogy nem ér véget Lucy MacLean kalandja és visszatér majd, pedig még nem is láttuk őt a képernyőn, csak a trailerekben.

Kövess Minket!



Gamer szótár