Ettől az előzetestől megértettük József Attilát

Ettől az előzetestől megértettük József Attilát

Itt a József Attila életét bemutató legújabb film, a Reménytelenül első előzetese.

1905. április 11, 1964. április 11 és 2024. április 11. A három dátum közötti kapocs József Attila, Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. A Tiszta szívvel című verse miatt a tanári pályától elesett költőnk 1905. április 11-én született, 1964. április 11-e óta születésének napján ünnepeljük a magyar költészet napját, idén, 2024. április 11-én pedig befutott a József Attila életét bemutató legújabb film első előzetese. Íme a Reménytelenül!

Néhány hete még a Petőfi-filmtől, a Most vagy sohától volt hangos a hazai sajtó. Bár a film jól nyitott a mozikban és a kritikusok között is volt, akit megnyert magának, összességében felemás szájízt hagyott a nézőkben és az első hét után alapos mélyrepülésbe is kezdett a vetítéseinek népszerűsége. A Reménytelenül egy sokkal kisebb produkció, sokkal alacsonyabb költségvetéssel és sokkal másabb stílusban. Bár egyetlen, alig 50 másodperces videó alapján butaság lenne leírni a filmet, de a magyar filmekre oly sokszor jellemző túlságosan színpadias, színházias előadásmód már ebből a rövid előzetesből is átjön. Ez pedig több hazai produkciónak okozta már a vesztét.

A Reménytelenül 2025. április 10-én kerül majd a mozikba, kíváncsian várjuk, hogy addig milyen jeleneteket láthatunk majd belőle és milyen extra háttérinfókat osztanak majd meg velünk a készítők. Ma pedig emlékezzünk József Attilára egyik versével, méghozzá Mucsi Zoltán, Jászai Mari-díjas színész előadásában.

Kövess Minket!



Gamer szótár