Kiken segíthet a lézeres szemműtét?

Kiken segíthet a lézeres szemműtét?

Ma már számos látásproblémát ismerünk és különböztetünk meg egymástól. De ezek közül melyikeken segíthet a jó öreg szemüveg és kontaktlencse helyett a lézeres látásjavítás? Most kiderül!

A látásprobléma feltárása és a kezelési mód kiválasztása természetesen mindig a szakorvos feladata, aki a vizsgálati eredményekre alapozva tesz javaslatot. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes ismernünk a lézeres szemkezelések típusait, hisz nagy az esélye, hogy - ilyen vagy olyan módon - az ezt a cikket olvasó is épp olyan látásproblémával küzd, amelyre megoldást jelenthet a lézer.

Távollátás kezelése lézerrel? - Miért ne?

A leggyakoribb szemészeti problémákat a fénytörési hibák okozzák. Ezeknek a hibáknak a következménye például általában a rövidlátás és a távollátás is. A távollátással az a probléma, hogy a távollátónak nem a látóhártyán (retina) találkoznak a szembe érkező fénysugarak, hanem a retina mögött. Emiatt látnak rosszul közelre a távollátok, azaz akik távolra látnak jól. Természetesen távollátók is bátran választhatják a lézeres látásjavítást, viszont azt érdemes tudni, hogy ezt a kezeléstípust inkább az 50 év felettieknek ajánlják. 

Rövidlátók is műthetők lézerrel? - Természetesen!

Ahogy azt már emlegettük, a távollátáshoz hasonlóan a rövidlátás is egy fénytörési hiba, csak ez akkor érhető tetten, amikor a távolban lévő dolgokat látjuk homályosan. A rövidlátók szemében szintén nem a retinán találkoznak a szembe érkező fénysugarak, viszont a “találkozási pont” (a távollátástól eltérően) nem a retina mögött, hanem előtte helyezkedik el. A rövidlátásnak különböző fokozatait is megkülönböztetjük. Mínusz 3 dioptriáig enyhének, 3 és 6 dioptria között közepesnek, 6 felett pedig erősnek mondható a rövidlátás. Természetesen a rövidlátás is kezelhető lézeres megoldással, és igen sokan is keresik fel emiatt a Focus Medicalt.

Az asztigmiás (cilinderes) szem kezelhető? - Gond nélkül!

Előfordulhat, hogy a szaruhártya az átlagostól eltérő görbületű, amely szintén nehezíti a szem megfelelő képalkotását - ezt a jelenséget nevezzük asztigmiának vagy cilinderes szemnek. Szerencsére ezt is meg tudják oldani a Focus Medicalnál, ahol 20 éves kortól már az asztigmiás szemet is kezelik.

Kezelhető lézerrel az öregszeműség? - Ma már igen!

Negyven éves korunk felett sajnos beköszönt az a kellemetlen állapot, amikor olvasószemüvegre lesz szükségünk. Persze az olvasószemüveg csak nyűg, és egy kicsit öreges is, szóval miért ne választaná bárki egy ilyen plusz szemüveg helyett a lézeres szemműtétet? A Focus Medicalnál természetesen erre a problémára is ismerik a megoldást, ezért akinek aktuális lenne kihajítani a szemüvegét, az jelentkezzen be a Focushoz egy alkalmassági vizsgálatra!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Egy vezeték nélküli kaputelefonnal még komfortosabb a beszélgetés

A kaputelefon minden otthon életében központi szerepet tölt be. A vendégek, a postás és más érkező személyek is ezen keresztül tudnak velünk kommunikálni. A vezeték nélküli változat sokkal modernebb, praktikusabb, és a használata is kényelmesebb, mint a hagyományos eszközök esetében.

Üzlet - Kutyaivartalanítás – pro és kontra

Ha azt a kérdést teszik fel, hogy mi is lehet közös a sportban és a kutyatartásban, arra nem biztos, hogy könnyen lehet válaszolni. Az mindenesetre biztos, hogy mind a kettő esetében vannak vitatott eljárások.

Üzlet - Mikor jön el a nyílászáró cseréje?

Lassan vége a nyári hónapoknak, közeleg a tél, a hideg reggelek és nappalok. Ez a fűtési szezont is magával hozza, amikor még nagyobb jelentősége van annak, hogy milyen nyílászárók találhatóak otthonunkban. Természetesen még bőven nem késő a cserét végrehajtani, de nem érdemes túl sokáig halogatni.

Üzlet - Legyen stílusos a kerted a növénytámaszok segítségével!

Ahogy egy sportpálya, úgy egy kert is csak akkor szép, ha rendezett. Különösen a futónövények hajlamosak elburjánzani. Ha nem gondozzuk őket és nem biztosítunk számukra olyan támaszokat, amelyekre felfuthatnak, akkor nem fognak megfelelő ütemben fejlődni, sőt, még a közlekedést is akadályozhatják.