Nyáron végre már forog az új Penge, de nem lesz benne köszönet

Nyáron végre már forog az új Penge, de nem lesz benne köszönet

A szinopszisról érkező első hírek nem túl biztatóak.

A 2019-es San Diego-i Comic-Conon történt bejelentés óta egyre nagyobb a várakozás – olyannyira, hogy egyesek már el is temették – a Marvel Studios Penge-adaptációja iránt, amelyben Mahershala Ali játssza a címszereplőt. A vámpírvadász rajongói most viszont végre rákészülhetnek az akcióra lélekben, hiszen idén nyáron nekilátnak a munkálatoknak.

Ez az izgalmas fejlemény azt ígéri, hogy vérfrissítésen eshet át a franchise, és Ali várhatóan új mélységet és intenzitást kölcsönöz az ikonikus karakternek, akit eredetileg Wesley Snipes tett halhatatlanná. Ráadásul az ő szerződtetése a főszerepre kedvező fogadtatásra lelt, ami legalább jól tükrözi a Marvel Studios elkötelezettségét.

Ezeket olvastad már?

A döntés, hogy év közepén épp Mexikóban forognak majd a kamerák, összhangban van a Marvel azon stratégiájával, hogy változatosabbá tegye filmes univerzumának helyszíneit és esztétikáját. A közép-amerikai forgatási helyszín várhatóan vibráló hátteret biztosít majd, amely hozzájárul a Penge-sorozat sötét és komor hangulatához – de persze simán megeshet, hogy egy ultralightos R-besorolású gagyi produkciót kapunk épp emiatt, pedig ez az ötlet tényleg ülhetne, gondoljunk csak az Alkonyattól pirkadatig című filmre.

A Penge ebben a műfajban alapműnek számít, amely az akció- és horrorelemek sikeres ötvözésével kitaposta a modern szuperhősfilmek útját. A reboot azt ígéri, hogy tiszteletben tartja ezt az örökséget, miközben a rajongók új generációjának is bemutatja Pengét – erre kíváncsiak leszünk. Azonban az első bennfentes hírek szerint a film állítólag, ha lecsupaszítjuk a forgatókönyvet, akkor nagyjából annyiról szól, hogy Mahershala Ali vámpírokat gyilkol. Valljuk be, ez nem egy nagy durranás, de nem lennénk meglepve, ha végül a Marvel ezt a koncepciót is elszúrná.

Mindenesetre Mahershala Alival az élen a projekt nem csak a franchise újjáélesztésére készül, hanem arra is, hogy egy sötétebb, magába forduló narratívával újradefiniálja a szuperhősmozi lehetőségeit. A forgatás közeledtével egyre nagyobb fókuszba kerül majd a film, hiszen kíváncsian várják a rajongók miként formálják át ezt a közkedvelt karaktert a mai közönség számára, és hogyan fog kitűnni az MCU mostanában egykaptafára épülő kínálatából.

Kövess Minket!



Gamer szótár