LoL: Visszatér az Aréna és most több ideig marad, mint gondolnád

LoL: Visszatér az Aréna és most több ideig marad, mint gondolnád

Újra eljött a káosz és a mémek ideje! 

A rajongói kedvencévé vált játékmód először 2023 nyarán került bemutatásra a Soul Fighter event alatt. Teljesen új helyszín, teljesen más játékmenet és a szokottól eltérő 2v2v2v2-es csapatrendszer. Egyáltalán nem meglepő, hogy gyorsan megkedvelte mindenki, de az már meglepetés volt, hogy a decemberi visszatérése után újra visszahozza a Riot az MSI eventtel. Tény, hogy a játékmód eleinte csak egy újabb változó játékmódnak indult, de úgy tűnik, hogy a népszerűsége miatt megváltoztak a tervek.

Az Aréna jövője

Amikor először megjelent a játékmód, már akkor is hatalmas népszerűségnek örvendett. Talán, pont ez az oka annak, hogy most tér vissza másodjára. Igaz, hogy a téli alkalommal kicsit csökkent a játékosok száma, de a Riot még mindig bízik benne. Ezért is döntöttek úgy, hogy most egy kicsit hosszabb időre, kerek 4 hónapra hozzák vissza. 

A több hónapos időtartam okáról Meddler mesélt Redditen. Elmondása alapján, ha sikerül bebizonyítani, hogy a játékmenet képes megfogni a játékosokat hosszú távon, akkor lehet elgondolkodik a Riot azon, hogy végleges játékmóddá tegye. Pupulasers is X-en(Twitteren) megerősítette, hogy a 4 hónap alatt bejövő adatok alapján fognak dönteni a játék sorsáról.

Új változások

A diadalmas visszatéréssel néhány új változtatás is érkezik majd. Talán az egyik legfontosabb, hogy a létszám megduplázódik, 8 játékosról 16-ra nő. Ez azt jelenti, hogy nagy eséllyel nem fog senki sem egyből kiesni, mindenkinek egy kicsit több ideje lesz megmutatni mit is tud valójában. A 2v2v2v2 helyett most 2v2v2v2v2v2v2v2 elég erős váltás, de nem ez az egyetlen újítás. 

Azonfelül, hogy megváltozott a győzelemért, az életerőért, gyilkosságért kapott aranyak értéke, a játékosokat egy új Aréna kinézet és egy teljesen új item rendszer várja majd. Az újdonságok a Prismatic tárgyak nevet kapták és a mitikus tárgyakhoz hasonlítanak, hisz fő tulajdonságuk, hogy megváltoztatják a hősök viselkedését és befolyásolják a játékosok későbbi vásárlási döntéseit. Emellett új TFT-hez hasonló tárgyüllős vásárlói élményben részesülhetnek majd. 

A játékmód a 14.9-es Patch során fog visszatérni május 1-én és egészen szeptemberig marad majd. A 14.10-es patch után kezdődik majd egy rangsorolt Aréna mód, ahol még jobban kipróbálhatják magukat a játékosok. Nem kell már sokat várni szerencsére, lassan érkezik az MSI az új Égi kinézetekkel és végre meg tudja mutatni mindenki, hogy igenis kérjük az Arénát végleges játékmódnak.

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.