Még mindig a halál szélén táncol az LCS

Még mindig a halál szélén táncol az LCS

Egykor még a nyugati esport alappillére volt, már már a brazil ligát is többen nézik, mint az észak-amerikai LoL-t.

Az idei évtől megújulást vártak a nézők, és a Riot Games is, helyette csak újabb felvonást kaptunk az LCS haláltusájából. Év elején a korábbi kommentátor és elemző, Mark Zimmerman állt az észak-amerikai bajnokság élére, hozott is magával rengeteg újítást. Két csapattól megváltak, a meccsek közötti időt lerövidítették és a meccseket az aktuális frissítésen játszották, mégsem jött el a várva várt megváltás. A játékosok importálásáról híres régió meccseit idén tavasszal átlagosan 120 ezer néző követte figyelemmel, ami bár nagy ugrás a tavalyi 76 ezerről de messze elmarad az LEC átlagos 265 ezer átlag nézőjétől.

Az USA-ban és Kanadában folyamatos a csökkenés a League of Legends népszerűségében. A legtöbb játékos kiöregedett vagy átpártolt más játékokra, emellett pedig a Riot Games is nehéz helyzetben van, mivel pont saját játéka, a Valorant az egyik legnagyobb konkurenciája az amerikai piacon.

A nézők jeleztek. A steril észak-amerikai ligát a latinos és érzelemdús brazil CBLOL-ra cserélték, átlagosan 170 nézőt hozva a régiónak. A tavaszi döntőn már 460 ezer ember követte árgus szemekkel a LOUD - paiN Gaming helyi ElClásico-t. (A döntőt egyébként a LOUD nyerte, ezzel bejutottak a május elején kezdődő MSI-ra)

Mi lesz veled LCS?

Sokan kiáltották már a amerikai LoL végét. Felmerült már a közösségben az összeolvadás lehetősége pont az emlegetett CBLOL-al, az LLA-val, de még az óceániai régiókat is felhozták páran. A Riot Games egyelőre nem nyilatkozott az LCS jövőjével kapcsolatban, valószínű, hogy legkorábban csak az év végén kerül terítékre az régió sorsa.


Ti követitek az LCS? Mit gondoltok a régióról?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.