Tervezettnél hosszabb pihenőre vonul a VB győztes

Tervezettnél hosszabb pihenőre vonul a VB győztes

A tavalyi Worlds-ön még döntőt játszó, világbajnok felső ösvényes idén már biztos nem játszik profi mérkőzéseken.

A korábbi League of Legends világbajnokságot nyerő TheShy bejelentette, hogy legközelebb csak 2025 telén láthatjuk csak a számítógép előtt hivatásos meccset játszani. A hír letaglózta követőit, aki arra számítottak, hogy az idei tavaszi szezon kihagyása után nyáron már láthatják kedvenc toposukat az LPL-ben, ahonnan egy jó teljesítménnyel akár az idei Worlds-re is kijuthatott volna a tavalyi év döntőse.

Kang "TheShy" Seung-lok egy X (Twitter) interjúban tudatta követőivel, hogy folytatja tavaszi szünetét és a nyarat is pihenéssel és regenerációval tölti, hogy felkészítse magát a 2025-ös kompetitív szezonra. A korábban az Invictus Gaming és a Weibo Gaming színeiben játszó felső ösvényes még tavaly novemberben, a világbajnokságon a T1-ellen elveszített döntő után nem sokkal jelentette be, hogy egy ideig a háttérbe vonul. Nem is meglepő, hogy egy olyan hosszú karriert futott játékosnak, mint TheShy szüksége van egy kis pihenésre, hogy saját mentális és fizikai egészségére koncentráljon, a folyamatos utazás, napi 12-16 óra gyakorlás és számítógép elött ülés nagyon megterhelő tud lenni ilyen hosszú időn keresztül.

Ezeket olvastad már?

TheShy 2017-ban robbant be az esport szférába, majd 2018-ban nekünk rengeteg kellemetlen percet okozva, több európai csapatot megverve Fnatic elől sikerült megszereznie a világbajnoki trófeát. A 2019-ben még egészen jól teljesítő felső ösvényes akkor a világbajnokság elődöntőjéig jutott, karriere ezután éles fordulatot vett és leginkább szélsőségesnek mondható megmozdulásairól volt híres.

A játékos követőit bár letaglózta, hogy kedvencüket nem láthatják 2024-ben a profi ligákban, enyhe megnyugvást adhat, hogy TheShy 2025-ben biztosan visszatér, lehet jobb formában mint valaha, pihengetése közben pedig rendszeresen streamel is saját közösségi felületein.

Kövess Minket!



Gamer szótár