MSI 2024: Erős nyitással kezdődik a selejtező szakasz

MSI 2024: Erős nyitással kezdődik a selejtező szakasz

Még el sem kezdődött, de már érdekesen indul a mini világbajnokság.

Végre elérkezett az idő az év első nemzetközi találkozójára. 8 liga, 12 csapat, két szakasz, kérkedési jogok és egy garantált hely a világbajnokságra. A csábító eredmény és a magas bizonyítási kényszeres csapatok kombinációja roppant izgalmasnak ígérkezik. Tény, hogy sok változás nem volt a tavalyi résztvevőkhöz képest, de így sem fogunk csalódni.

A mini világbajnokság május 1-én kezdődik majd két roppant ígéretes mérkőzéssel, amit újabb kettő fog másnap követni. A sorsolás után az első csapatba az LLA és a PCS első, és az LCK és az LCS második helyezettje, míg a másodikba az CBLOL és a VCS nyertesei, és az LEC és LPL második befutói kerültek. Miután van még néhány nap a kezdetig, itt az ideje gyorsan átnézni a nyitó meccseket.

FlyQuest vs PSG Talon

A 2024-es MSI bajnokságot az LCS második helyezettje és a PCS tavaszi szezonjának nyertese fogja megnyitni. A FlyQuest majdnem elsőként jutott be a listára, de a Cloud9 elleni egyoldalú 3-0-ás győzelem után, kikapott a Team Liquidtől, ami picit azt mutatja, hogy megjósolhatatlan még a csapat teljesítménye. Most megmutathatják, hogy mire is képesek valójában, hogy stabilan tudják szállítani a győzelmeket.

Ugyanez nem teljesen mondható el a PSG Talonról. A hongkongi csapat a tavaszi szezon alatt megmutatta már, hogy képes egy alapszakaszban elért negyedik helyezés után sikerült 100%-os győzelmi rátával bebiztosítania helyét a szezonközi bajnokságra. Mindkét csapat jó esélyekkel indul, de az, hogy egymás ellen miként teljesítenek, majd csak május 1-én 10-kor derül majd ki. 

T1 vs Estral Esports

Személyesen ezt választanám a legérdekesebb nyitómeccsnek a négy közül és nem csak azért mondom, mert nagy T1 rajongó vagyok. Mindenki ismeri az LCK egyik leghíresebb csapatát, aki a negyedik világbajnoki címe megszerzése után (sajnos) kikapott Gen.G ellen a tavaszi szezon döntőjében. Azonban, ahogy azt már többször lehetett látni, egy ilyen vereség után Lee “Faker” Sang-hyeok vezetésével bármikor visszatérhet a topra a csapat. 

Az Estral Esports csapatát sem kell nagyon félteni. Az LLA rájátszási szakaszában megmutatták, hogy az egyoldalú 3-0 győzelmek mellett képesek visszatérni még egy 0-2-es szorult helyzetből is és teljesen elsöpörni ellenfeleiket. Mind a két csapatban van potenciál és ahogy azt az LLA meccsek alatt láthattuk, az Estral Esports alsó ösvényének nem idegen Zeri. Bárki, aki követi az LCK-t az tudja, hogy a T1 gyenge pontjának számító hős kockázata miatt egy jó meccsre számíthatunk május 1-én 13 órakor. 

Fnatic vs GAM Esports

A következő érdekes mérkőzésben május 2-án találkozik az LEC másodikja és a VCS első helyezettje. A Fnatic kiérdemelte magának az MSI-ra szóló jegyet, miután végigsöpört az alsó szakasz csapatain egészen a döntőig, ahol végül kikapott 1-3-ra a még mindig verhetetlennek tűnő G2-tól. Szerencsére az LEC első helyezettjével egy ideig még nem találkozhatnak, úgyhogy itt az idő megmutatni, hogy mire is képesek nemzetközi szinten. 

A GAM Esportsnak nem lesz könnyű dolga, miután a márciusi VCS match-fixing nyomozás miatt a Riot felfüggesztette a középső és az alsó ösvényes játékosukat. A csapatnak sikerült találnia pótlást, az viszont még erősen kérdéses, hogy mennyire szokott össze az új csapat egy hónap alatt. A VCS-ben látszólag jól teljesítettek, de az már meglepetés lesz, hogy mennyire állják meg nemzetközi környezetben a helyüket. A meccset az esemény 2. napján, találóan május 2-án fogják megtartani reggel 10 órától. 

TOP ESPORTS vs LOUD

Az LPL másodikjának és a CBLOL első helyezettjének találkozása már önmagában érdekesnek hangzik. Ennek oka részben az, hogy ez lesz az első év, amikor a TOP ESPORTS részt vesz az MSI-on. A csapatnak sajnos nem sikerült megnyernie a tavaszi szezont, de az MSI-re így is magabiztosan szerezték meg beülőjüket. A korábbi FunPlus Phoenix tag Gao “Tian” Tian-Liang, volt JD Gaming játékos Bai “369” Jia-Hao és volt Invictus Gaming profi Yu “JackeyLove” Wen-Bo kombinációja nagyon ígéretesnek hangzik.

A LOUD az elmúlt néhány évben a CBLOL-ban szinte mindig az első három helyen végzett, de nemzetközi környezetben nem sikerült ilyen magas helyezéseket elérniük. Itt a lehetőségük most megváltoztatni ezt és úgy tűnik, hogy a mostani csapattal ez lehetséges. A 2022-es világbajnokságon a LOUD kiesett, mielőtt találkozhatott volna a TOP ESPORTS csapatával, de május 2-án 13 órától most bepótolhatják a kimaradt mérkőzést. 

Az összes meccset élőben követheted majd a twitch.tv/esport2tv csatornán.

Kövess Minket!



Gamer szótár