A légpuska szakszerű használatának fő tudnivalói

A légpuska szakszerű használatának fő tudnivalói

Magyarországon a legtöbb fegyverhez kapcsolódó élménye az embernek alighanem a légpuskához kapcsolódik.

Még akár talán fiatalon – ha nem is teljesen törvényes módon – kipróbálhatta a rokonoknál a szőlőben, a célpont pedig egy konzerv vagy hasonló volt. Persze a légfegyvernek nem ez a rendeltetésszerű alkalmazási célja, de sok esetben használható a háznál – főként sporttevékenység céljából –, ha például valaki nem városlakó.

Az Airsoftplaza.hu légpuska lövedékek széles tárházát kínálja azoknak, akik sportlövészethez keresnek lőfegyvert.

Mi mindenre jó a légpuska?

Hazánkban nem engedélyezett a fegyvertartás, nem Amerikában, Kanadában vagy Finnországban élünk, ahol szinte természetes, hogy a nagy erdők és természeti környezet miatt minden házban előfordul egy-egy puska. De van egy ún. kiskapu 7,5 joule alatt, ez esetben ugyanis jogi értelemben nem beszélünk fegyverről. Egy légpuskát pedig itthon is vásárolhatunk.

Egy ilyen légfegyver ma kizárólag cél- vagy sportlövészeti tevékenység miatt használható. Ez azt jelenti, hogy még egy kártevő állatot sem lőhetünk le vele, ehhez más eszközökhöz kell folyamodnunk. Ennek komoly büntetőjogi felelőssége van. Persze ha magánterületen, épp célba lövünk, annak hangja is lesz, amivel elijeszthetjük a nem várt vendégeket.

Hogyan használjunk és hogyan ne?

Az első és legfontosabb, hogy rendeltetésszerűen. Ha egy nagy családi eseményen megittunk már pár pálinkát és lecsúszott egy-két korsó sör vagy pohár bor, már ne vegyük elő jó kedvünkben. Ez már-már az a kategória, mint amikor az ember ittasan száll autóba, hogy megmutassa tehetségét – a következmények pedig beláthatatlanok is lehetnek.

Amit megtehetünk, az az, hogy veszünk egy céltáblát, és magánterületen versenyzünk egymás között. De vannak erre specializálódott pályák és helyszínek is. A versengés világa tehát él és virul, így legálisan is megmutathatjuk, mire vagyunk képesek.

Amennyiben pedig valakinek ez nem elég, vagy a terepen, “élesben” is kipróbálná magát a harcban, a realisztikus airsoft játékélményt bátran javasoljuk neki!

Légpuska lövedékek

A légpuska lövedékek – vagy légfegyver-lövedékek/légpuska golyók – a felsorolt légfegyverek legfontosabb tartozékai. Általában kisebb méretűek, fémből készülnek, és többféle méretben is elérhetőek, az adott típusú légfegyverre szabva. Egy tárban pedig általában körülbelül 200-250 db lövedék található.

Az Airsoftplaza.hu széles kínálatában légpuska lövedékek és elektromos, illetve gázos airsoft fegyverek és kiegészítők is elérhetőek azoknak, akik még magasabb szintre emelnék szenvedélyüket.

A termékek pedig megvásárolhatóak online módon, raktári szállítással vagy akár a budapesti boltban is. Aki odavan a légpuskákért és szeret célba lőni, annak egy mesterlövészpuskával felvértezett harc valóságos katarzis lehet!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Fontos tudnivalók közműátírásról

Főszabály szerint a közműveket minden olyan esetben át kell íratni, amikor valakinek új ingatlan kerül a tulajdonába vagy hasznonélvezőjévé válik, de bérlőként is felmerülhet ennek lehetősége.

Üzlet - A testmozgás előnyei idősebb korban

A testmozgás, a fizikai aktivitás minden életkorban jót tesz szervezetünknek, és érdemes már fiatalabb kortól arra törekedni, hogy a rutin része legyen. Számtalan tanulmány bizonyítja a testmozgással járó fontos egészségügyi előnyöket.