Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.

Idén őszig kell majd várnunk, hogy új League of Legends zenét kapjunk, négy év után ugyanis a Riot leállította az MSI himnusz gyártását, legközelebb csak az idei Worlds-ön érkezik majd új zene.

Hatalmas várakozás övezte 2024 első nemzetközi versenyét, a játékosok lélegzet-visszafojtva várták az év első nagy LoL-os számát, úgy látszik hiába. A Riot Games egy a Dot Esports-nak adott nyilatkozatában vetett véget a várakozásnak, idén már biztosan kimarad, de félő, hogy többet soha nem kapunk MSI himnuszt. Bár a zene az elmúlt években központi szerepet kapott a szezonközi esemény közvetítésein, az a számokban is jól megmutatkozik, hogy sem a Mid-Season Invitational, sem a hozzá tartozó zenék nem olyan népszerűek mint Worlds-ös társaik. Az átlagos 2 milliós megtekintés YouTube-on és 14 milliós lejátszás Spotify-on bőven elmarad a Worlds maga csak YouTube-on elért 70 milliós megtekintésétől.

(A cikk írásakor Riot Games és NewJeans közreműködésével készült GODS-ot 74 millióan nézték meg, míg Che Lingo - Rules (Are Meant To Beak) száma "csekély" 695 ezer nézőnél jár.)

Ezeket olvastad már?

A Riot év elején bejelentette, hogy több fronton is vissza fogja szorítani kiadásait miután közel 600 alkalmazottjától vált meg januárban. Eddig nem gondoltunk arra, hogy ez a kifejezetten jól menő zenés részlegére is ki fog hatni, de úgy látszik ez a pillanat is eljött, ami nem is meglepő annak tükrében, hogy rengeteg League of Legends fan még arról sem tudott, hogy az MSI is rendszeresen kap himnuszokat.

Mi kifejezetten szerettük a 2023-as MSI zenét, ami szerintünk nagyon jól passzolt a 2020-óta kicsit undergroundos stílust felvevő MSI-hoz.

Nektek melyik a kedvenc LoL-os zenétek?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.