Tényleg megölheti a gépedet a Vanguard?

Tényleg megölheti a gépedet a Vanguard?

Több játékos szerint is a Vanguard telepítése tette használhatatlanná számítógépüket, a Riot Games reagált a vádakra.

Hatalmas ellenállással találta szembe magát a Riot Games, az újonnan League of Legends-ben bevezetett csalás-megelőző rendszerük ugyanis több játékos szerint teljesen használhatatlanná tette gépüket. Több játékos jelezte Reddit-en, hogy az anti-cheat szoftver telepítése után számítógépük nem kapcsol be, a Windows nem hajlandó betölteni az eszközükön vagy "csupán" a gép teljesítménye sokat romlott a program felhelyezésével. A Riot Games nem sokkal a Vanguard élesítése után Reddit-en reagált a szoftwert körülvevő eseményekre:

"Kevesebb mint 0.03%-a a játékosoknak jelzett problémát"

A fejlesztők szerint a legtöbb jelzett hiba pedig könnyedén megoldható a játékos támogatáson keresztül, például posztjukban a VAN kód 128, 152, 1067, -81, 9001 és 68-as hibakódokat említették. Ezen kívül találkoztak olyan hibákkal is, amik már kicsit nehezebb diónak bizonyultak, mint például néhány illesztőprogram kompatibilitási hiba, amin jelenleg is aktívan dolgoznak a Riot-os srácok.

Minden gép működik

Hosszas technikai ecsetelés után megtudtuk a Riot-tól, hogy valójában egy számítógép sem vált használhatatlanná a Vanguard telepítése után. A legtöbb esetben kifejezetten egyedi rendszerek és beállítások vezettek a hibákhoz, más esetekben régebbi eszközöknél állt fent kompatibilitási probléma állt fent a Vanguard és néhány BIOS között. A csalás-megelőző program késleltetését is egy hasonló hiba okozta, ugyanis a VALORANT-nál nem jellemző, de a League of Legends esetében rengeteg játékos régebbi hardveren játszik, aminél a SecureBoot opció (Amit a VALORANT Vanguard-ja használt) hibákhoz vezet.

Összességében: Nem érdemes a SecureBoot-ot bekapcsolni, mert az nem szükséges a League of Legends-hez

Ezeket olvastad már?

Mi lesz veled Vanguard?

A Riot anti-cheat szoftverét ellenző hangok rendszeresen említik, hogy a kernel-szintű Vanguard hozzáférhet bizalmas adatokhoz, vagy "átvehetik az irányítást" a gépünk felett. Ahogy azt többen kiemelték, más játékok is használnak hasonló programokat, mint például a Call of Duty, az Overwatch, a Genshin Impact, a Helldivers, az Apex Legends vagy a Counter Strike körökben régóta használt FACEIT is egy kernel-szintű csalás-megelőző program. Természetesen mint minden másik hasonló szoftver, a Vanguard-nak is át kellett mennie egy szigorú ellenőrzésen, hogy megfeleljen minden ide vonatkozó törvénynek és előírásnak, tehát nem kell félni attól, hogy a Riot bármilyen formában visszaélne bizalmas adatainkkal.

Ti mit gondoltok a Vanguardról? Tapasztaltatok problémákat a telepítése után?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.