Új Pókember filmen dolgozhat a Sony, de ezúttal női főszereplővel

Új Pókember filmen dolgozhat a Sony, de ezúttal női főszereplővel

Spider-Gwen kétségtelenül a Pókverzum egyik meghatározó karaktere, és alighanem ezért szeretnék őt jobban bemutatni.

A Madame Web-ről is azt gondolta a Sony Pictures, hogy jó ötlet, aztán kiderült, hogy nem igazán érdekli az embereket, bár azért valljuk be, egy jóval kevésbé ismert szereplőt sikerült előhúzniuk a fiók mélyéről. Emellett a stúdió hálószövő nélküli Pókember filmes univerzuma is eléggé kudarcba fulladt. A Venom első része még szódával elment, a Vérontó (Let There Be Carnage) azonban már csúnyán megbukott, főleg kritikailag, a Morbius pedig szóra sem érdemes. Jelenleg ott tartunk, hogy a Kraven, a vadászt ismét el kellett halasztani, szóval nincs könnyű helyzetben a kiadó, de úgy tűnik ez nem szegi kedvét.

Ezeket olvastad már?

A Madame Web alapozta volna meg az új, nők által vezetett szuperhős-franchise-t, és egyébként papíron ez jól hangzott, de amikor a 3 főszereplő Cassandra Webb vezetésével bemutatkozott a mozikban... nos, a többit már mindenki tudja.

Ez a bukás rávilágított, hogy változtatásokra van szükség. A Kraven, a vadász és a Venom esetében valószínűleg már túl késő, de a Sony talán végre elindulhat a helyes irányba. Egy bennfentes szerint már nekiláttak előkészíteni egy élőszereplős Spider-Gwen-filmnet, de ennél több információ egyelőre nem derült ki a projektről. Sokak szemében egyébként Miles Moralesnek nagyobb prioritást kellene kapnia, de a hírek szerint ő a Pókember 4-ben tűnik majd fel először, és ezzel megalapozza, hogy az MCU két Pókemberre koncentráljon egyszerre a következő trilógiában.

Spider-Gwen először a 2014-es Edge of Spider-Verse #2-ben bukkant fel. A Jason Latour (író) és Robbi Rodriguez (művész) által megálmodott Gwen Stacy egy alternatív univerzumból származik, ahol Peter Parker helyett őt csípte meg egy radioaktív pók. Az ő valóságában Peter Parker változik át a Gyíkká egy szérum beadása után, ezért Gwen kénytelen szembeszállni vele, és legyőzni őt. Ez a tragikus esemény megviseli a lelkiismeretét, és nagy hatással lesz a motivációjára és tetteire szuperhősként.

Korábban egyébként Bryce Dallas Howard (Pókember 3) és Emma Stone (A csodálatos Pókember) is eljátszotta már Gwen Stacy-t, de valószínűleg a következő alkotásban nem egy 30-as éveiben járó hölgyet képzelnek el erre a szerepre, hanem egy fiatalabb színésznőben gondolkozik a Sony.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések