Egy Oscar-díjas filmet szinte csak a torrentről lehet beszerezni, de nem éri meg

Egy Oscar-díjas filmet szinte csak a torrentről lehet beszerezni, de nem éri meg

Még egy hete sincs, hogy Japánban elérhetővé vált a Godzilla Minus One, a legtöbben másfajta módon tekintik meg az alkotást.

Mivel a Godzilla Minus One nem jutott el az Egyesült Államokba, illetve a világ többi tájára sem, a rajongók kétségbeesett eszközökhöz folyamodnak, hogy megnézhessék az Oscar-díjas filmet.

A Torrent Freak szerint ahogy felkerült a szigetországban a film a Prime Videóra, úgy hódította meg a kalózoldalakat a produkció. Gyakorlatilag megelőzte az olyan újdonságokat is, mint a Dűne: A második rész (Dune: Part Two), az Amikor leszáll az éj (Arcadian) és A rólad alkotott kép (The Idea of You).

Ezeket olvastad már?

Május 1-jén debütált az Amazon platformján a Godzilla Minus One, de a helyzet a következő, ha valaki ott szeretné megtekinteni: VPN-re lesz szükség a hozzáféréshez, és még ha sikerül is megkerülni a rendszer geo-lock korlátozásait, a filmnek nincs más nyelvű változata, és angol felirat sem tartozik hozzá. Néhány rajongó nekilátott már egy felirat elkészítésének, de ezek a gyorsaság miatt valószínűleg pontatlanok.

Bár elkerülhetetlen volt, hogy az emberek megtalálják a módját annak, hogy letöltsék a Prime Video másolatát, van egy másik tényező is, amit figyelembe kell venni: A Godzilla Minus One Blu-ray kiadása Japánban egybeesett a film streaminges megjelenési dátumával. Ezt a verziót pedig még könnyebb volt feltölteni az internetre, ezért is lett az elmúlt héten ilyen hatalmas kereslet a film iránt a torrentoldalakon.

Japánon kívül viszont mindenki más számára még mindig nincs egyszerű (vagy legális) módja annak, hogy angol felirattal nézze meg a filmet, és arról sincs egyelőre friss információ, hogy mikor jelenik meg az Egyesült Államokban vagy máshol a film.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN