MSI: Nem gurul a világbajnok T1 szekere

MSI: Nem gurul a világbajnok T1 szekere

2023 világbajnoka az MSI alsó ágára kényszerült, miután 3-1-re kikaptak az LPL elsőszámú csapata, a Bilibili Gaming ellen.

Amilyen simán indult a T1-nek az idei MSI, annyira nem megy a játék 2023 világbajnokának a szezonközi kieséses szakaszában.

Történelmi mérkőzés a G2 ellen

A Faker vezette koreai alakult először az LEC-t megnyerő G2-val találta szembe magát. Az európai srácoknak ez volt az első mérkőzésük a chengdui színpadon, míg a koreai csapat a selejtező körből már bemelegedve érkezett az összecsapásra. A nézettségi rekordokat döntő Bo5-ből végül a T1 került ki győztesen, bár az már a 3-2-re végződő G2 elleni mérkőzésen is jól látszódott, hogy ez nem az az ellenállhatatlan T1, akik 2023-ban a teljes LPL-t megverve világbajnokok lettek.

A koreai csapat problémáinak első indikátorai az önmagához képest kifejezetten pocsékul játszó Faker megmozdulásai voltak. A legendás középső ösvényes "Unkillable Demon King" több alkalommal is  meghalt 1v1-ben az ösvényfázis alatt, sokszor túl agresszív pozícionálása miatt elkapták és bár a 4. és 5. meccsre összerántotta magát a négyszeres világbajnok alakulat, a repedések jól látszódtak a T1 játékában.

5 tiltás Faker ellen

A G2 elleni mérkőzés győzteseként a T1 a kínai Bilibili Gaming ellenfeleként találta magát. A nehezebb ellenfél még jobban rámutatott a a koreai második csapat mélyebben fekvő hibáira. A G2-s összecsapáshoz hasonlóan szintén egy Faker solo halállal kezdődött a Bo5, most Knight mutatott be gyönyörű játékot 1v1-ben, Faker-t pedig mintha még az ág is húzta volna, minden képességét elhasználta a meneküléshez (hiába).

A mérkőzés során a T1 sok, rájuk nem jellemző hibát is vétett, olyanokat, amiket egy BLG kaliberű csapat ellen már nem lehet megengedni. Félrecsúszott dive-ok, rossz macro döntések vezettek a kínai bajnok meccspontjához. A Bo5 4 meccs után ért véget, amikor a BLG teljesen kiaknázta Faker rossz teljesítményét és 5 tiltást is ellene használtak fel, aki végül egy közel sem optimális Akali pickkel  vágott neki a mérkőzésnek.

2023-as MSI találkozásuk után 2024 is hasonlóan végződött, BLG-T1, 3-1.

Következmények

A vereség után több újságíró és online személyiség is azt próbálta fejtegetni, mi okozhatta a T1 megzuhanását. A koreai csapat játékosai közül többen is a rossz vagy nem megfelelő felkészülést jelölték meg, mint fő ok, Faker az esports.net-nek adott interjújában azt mondta, szerinte kevésbé voltak felkészültek mint a BLG, az alsó ösvényes Gumayusi is úgy vélekedett, hogy változtatniuk kell a hősválasztási prioritásaikon és jobban fel kell készülniük, különben akár a következő ellenfelük, az észak-amerikai Team Liquid ellen is veszíthetnek.

Ti mit gondoltok a T1 idei szerepléséről?

Kövess Minket!



Gamer szótár