Megalopolis: Előzetesen vehetjük szemügyre A keresztapa rendezőjének grandiózus sci-fijét

Megalopolis: Előzetesen vehetjük szemügyre A keresztapa rendezőjének grandiózus sci-fijét

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy aki nem követte az összes létező hírt a Megalopolisszal kapcsolatban, annak fogalma sincs, hogy mi történik a film első előzetesében.

Vízből bort csinálni, hallottunk már ilyesmiről. No de borból filmet, na az a nem semmi! Igaz, Francis Ford Coppola, A keresztapa-trilógia és az Apokalipszis most rendezője valószínűleg jobban örült volna, ha erre a csodára nincs szüksége legújabb művének, a Megalopolisnak a finanszírozásához. De miután a 120 millió dollárba fájó alkotását senki sem akarta felkarolni – túl kísérletinek ítélték –, Coppola állítólag kénytelen volt eladni a borbirodalma egy jelentős részét, hogy felköhögje a forgatás árának így már ráeső hányadát.

A Megalopolis enélkül is igen hányattatott életű projekt volt, hiszen már 1983-ban írni kezdte a forgatókönyvét Coppola, de csak most, 2024-ben ért el oda, hogy készen áll a közönség elé tárni. Egyébként a rendező március végén levetítette a nagyobb stúdióknak (Warner Bros., Disney, Universal, Netflix, Sony) a filmjét, ők azonban nem voltak rá vevők, így csakis Coppola saját produkciós cégének, az American Zoetrope-nak a cégérét láthatjuk az alábbi, friss és ropogós első előzetes elején is:

Mivel szinte biztosak vagyunk benne, hogy aki nem követte az összes létező hírt a Megalopolisszal kapcsolatban, annak fogalma sincs, hogy mit is látott az elmúlt másfél percben, hadd segítsünk a film szinopszisával ezen:

„A Megalopolis egy római eposz, amelynek története egy elképzelt, modern Amerikában játszódik. Új Róma városának változnia kell, ami konfliktust okoz az utópisztikus, idealista jövőben reménykedő művész, Cesar Catilina (Adam Driver) és ellenfele, Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) között, aki továbbra is elkötelezett a regresszív status quo mellett a kapzsiság, a különleges érdekek és a pártháborúk állandósításával. Kettejük közé ékelődik Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), a polgármester lánya, akinek Cesar iránti szerelme megosztja hűségét, és arra kényszeríti, hogy felfedezze, mit érdemel szerinte az emberiség”

A Megalopolis 2024. május 17-én a Cannes-i Filmfesztiválon debütál, utána pedig kizárólag mozis terjesztésben lesz látható valamikor szeptembertől. Bár ez utóbbi egyelőre kétséges annak fényében, hogy egyetlen forgalmazó sem csapott le rá, azért mi reméljük a legjobbakat, mert ígéretesnek tűnik a film. A főszereplőkön túl egyébként látható lesz még a filmben Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney és Dustin Hoffman.

Kövess Minket!



Gamer szótár