Nyáron Koreába is megérkezik a fearless draft

Nyáron Koreába is megérkezik a fearless draft

Az LPL után Koreába is belopta magát a fearless draft. Lehet 2025-ben már az összes profi ligában ezt a hősválasztást látjuk majd?

Úgy tűnik 2024 lesz az az év, amikor a profi ligákból talán végleg eltűnik a régi, unalmas hősválasztási rendszer. Ahogy azt már pár hete írtuk, az LDL (kínai másodosztály) után nyártól az LPL-ben is bevezetik a fearless draftot, most pedig újabb bajnokságon, az LCK utánpótlás ligájának számító LCK Challengers League-ben (LCKCL) fogják majd a még relatíve újnak számító hősválasztást kipróbálni.

Ha helyesnek bizonyul jade X (korábban Twitter) felhasználó fordítása, az LCKCL a fearless draftnak azt a változatát fogja használni, amiben egyik fél választott hőse sem lesz használható a Bo3 további mérkőzésein. A "félelem nélküli" hősválasztásnak egyébként több verziója is létezik, például az LDL-ben csak a győztes fél hősválasztása nem használható a meccset megnyerő csapat által.

Mindenképpen izgalmas lesz nézni ezután a koreai utánpótlás összecsapásait, amiben egyébként európai érdekeltségünk is van a támogató pozícióra váltott legendás esport játékos Carl Martin Erik "Rekkles" Larsson személyében. A svéd támogató még 2023-as pocsékul sikerült Fnaticos szezonja után váltott lövészről support pozícióra, majd 2024 talán legnagyobb meglepetés igazolása volt, amikor a négyszeres világbajnok T1 leigazolta a VB döntőt is megjárt svéd játékos az akadémia csapatukba. Ezután Rekkles meccseit is fearless drafttal nézhetjük majd.

Ti nézni fogjátok az LCKCL meccseit? Mit gondoltok a fearless draftról?

Kövess Minket!



Gamer szótár