Hihetetlen, de igaz: trailert kapott a világ első LMBTQ+ természetfilmje

Hihetetlen, de igaz: trailert kapott a világ első LMBTQ+ természetfilmje

Készülj fel egy nem hétköznapi utazásra, már ha lesz kedved megnézni a teljes verziót a 'kedvcsináló' után.

A Queer Planet többről szól, mint a meleg pingvinek vagy a biszexuális oroszlánok, ahogy találóan az LMBTQ+ világára épülő dokumentumfilm is megfogalmazta a trailerében. Narrátorként a Girls5eva színészét, Andrew Rannellst hallhatjuk, aki már most úgy hirdeti a filmet, hogy ez az első olyan természetfilm, amely kizárólag az állatvilág queer teremtményeire koncentrál.

Ezeket olvastad már?

„Mindannyian hallottunk már a meleg pingvinekről, de ez a film tényleg felnyitotta a szememet az LMBTQ+ viselkedés teljes spektrumára a természetben. És mi lehet természetesebb, mint az, hogy az vagy, aki vagy? Izgatottan várom, hogy részese lehetek a 'Queer Planet'-nek, különösen a Pride hónap idején, és külön örülök, hogy a Peacockon lesz látható, mert a streamingszolgáltatások közül biztosan a legszínesebb és legcsillogóbb csatorna.” – mondta Rannells egy sajtónyilatkozatban.

A Queer Planet az állatok között élő, rejtett LMBTQ+ közösségekre összpontosít, amelyek nem a szokványos szexualitással és nemekkel rendelkeznek. A filmben olyan tudósok és szakértők szerepelnek, mint Bradley Trevor Greive író és természettudós, Dr. Martin Stervander ornitológus, Dr. Christine Wilkinson biológus, Dr. Ross Brooks tudománytörténész, Dr. Amy Parish primatológus, Antonia Forster biológus, Dr. Tim Cockerill entomológus, Dr. Patricia Kaishian mikológus, Dr. Christopher Goatley tengerbiológus, Dr. Dan Edwards evolúcióbiológus és Florence Schechter, a Vagina Múzeum igazgatója.

A természetfilmben helyet kaptak különleges flamingók, de nem lesz hiány a pánszexuális főemlősökből és a nemet váltó bohóchalakból sem, illetve bemutatják a többnemű gombákat is. A szinopszis szerint a dokumentumfilm rendkívüli élőlényekre fókuszál, és az elképesztő viselkedési formákat tanulmányozza, ezen felül bemutatja azokat a tudósokat, akik megkérdőjelezik a hagyományos felfogást arról, hogy mi a természetes, amikor a szexről és a nemekről van szó.

A Queer Planet premierje június 6-án lesz a Peacockon. Íme az első trailer:

Kövess Minket!



Gamer szótár