Óriási meglepetésre két további évaddal folytatódik a Shogun

Óriási meglepetésre két további évaddal folytatódik a Shogun

Legutóbb még arról volt szó, hogy mindent elmeséltek a regény alapján, ezért biztosan nem lesz folytatása a szériának.

Most pedig kiderült, hogy akkora sikert aratott a Shogun, hogy nem akarták veszni hagyni a történetet, ezért az FX Hulu úgy döntött zöld utat ad a második szezonnak. Sőt, olyannyira magabiztos a vállalat, hogy a harmadik évadot is berendelte. Sikerült megnyerni a projekthez az első szezon legjobbjait is, ezért biztosan számíthatunk majd Justin Marks, Rachel Kondo, Michaela Clavell és Hiroyuki Sanada jelenlétére is a folytatásban. Sanada a pletykák szerint egyébként már korábban aláírt egy, a források szerint „ha-lesz” szerződést, amely szerint visszatérne a franchise-hoz, ha az FX elégedett a produkcióval és rábólint a további együttműködésre – mivel ez megtörtént, értelemszerűen számítanak rá a továbbiakban.

A Disney tulajdonában lévő csatorna csütörtökön jelentette be, hogy James Clavell írói hagyatékával együttműködve további két évaddal meghosszabbítják a Shōgun-t. Már neki is láttak mindkét évad előkészítésének, de a forgatás attól függ, hogy a kreatívok mikor érnek majd rá. Egy írói szobát állítanak össze hamarosan, amely nyáron nyitja meg kapuit, és ekkor dől majd el, hogy miről is szól a Shōgun folytatása Clavell eredeti regényén túl.

Ezeket olvastad már?

Az első évad április végén ért véget, és az FX valaha volt legnézettebb sorozatának mondhatja magát – a 10 epizódból álló első szezon már elérhető a Hulun. A Shōgunt egyébként egy limitált sorozatnak kiáltották ki – ezért sokan úgy gondolták teljesen jogosan, hogy kapunk egy sztorit, amit véglegesen le is zárnak, de nem így történt –, ráadásul az FX történetének legdrágább alkotása is egyben. A csatorna évekig fejlesztette a sorozatot, amely Clavell 1975-ös, azonos című regényén alapul. Az NBC 1980-as Richard Chamberlain minisorozata után ez a második próbálkozás a Shōgunnal. A modern verzió premierje világszerte kilencmillió nézőt vonzott a Hulun, amelyről még a Disney is elismerően nyilatkozott.

Kövess Minket!



Gamer szótár