Rémálmaid lesznek az új Silent Hill mozifilm első fotójától

Rémálmaid lesznek az új Silent Hill mozifilm első fotójától

Nem csak a videójátékok terén számíthatunk nagy durranásokra, ha a Silent Hill franchise-ra gondolunk, hiszen a filmes irány is újfent formált ölt.

Olyannyira, hogy a történet a Visszatérés Silent Hillbe (Return to Silent Hill) című alkotással folytatódik. A nemzetközi sajtónak köszönhetően kiderült, hogy a széria egyik leghíresebb és legbrutálisabb szörnyetege, vagyis Piramisfej is benne lesz, ráadásul az első képet már meg is osztották róla. A Christophe Gans rendezte film első előzetesét a Cannes-i Filmfesztiválon vetítik le.

Ezeket olvastad már?

Christophe Gansnak egyébként nem lesz ismeretlen a terep, hiszen neki köszönhetjük a 2006-os Silent Hill filmet is, és most ismét visszatért, hogy folytassa munkáját, de előtte még a forgatókönyvet is összerittyentette Sandra Vo-Anh-nal és William Josef Schneiderrel közösen.

A Return to Silent Hill alapját a Silent Hill 2, a Konami sikeres videojáték-sorozatának második és legnépszerűbb felvonása képezi, amelyet többek között a Time Magazine megválasztott minden idők egyik legjobbjának. Az eredetileg 2001-ben PlayStation 2-re megjelent Silent Hill 2-t széles körben a sorozat csúcsának tartják, és többek között ebben az epizódban mutatkozott be Pyramid Head is.

Jeremy Irvine játssza a film főszerepét, James-t, egy megtört férfit, akinek véget ért Mary-vel (Hannah Emily Anderson) a kapcsolata. A hivatalos szinopszis szerint az akció akkor veszi kezdetét, amikor egy rejtélyes levél a lánytól visszahívja őt Silent Hillbe, amelyet egy ismeretlen gonosz szállt meg. Miközben James kétségbeesetten keresi élete szerelmét, félelmetes lényekkel találkozik, és szép lassan ráeszmél, hogy itt sokkal többről van szó, mint az elsőre gondolná, ezért nekilát megfejteni a várost körülvevő rejtélyt. Ám ahogy egyre mélyebbre ereszkedik a sötétségbe, a felfedezett titkok egy szörnyű igazsághoz vezetnek, és James azon kapja magát, hogy nincs más választása, mindent meg kell tennie, hogy megmentse egyetlen igaz szerelmét.

A Return to Silent Hill a harmadik film a sorozatban, 2006-ban előbb kijött a Silent Hill – főszerepben Radha Mitchellel, Sean Beannel és Laura Holdennel –, amely világszerte 100 millió dolláros bevételt hozott, majd 2012-ben napvilágot látott a Silent Hill: Revelation is. A Konami eközben 2022-ben bejelentette, hogy nem csak a Silent Hill 2 játék rebootját szeretnék elkészíteni, de további terveik is vannak még a franchise-zal.

Kövess Minket!



Gamer szótár