Jó tanácsok utasbiztosítás kötéséhez Horvátország esetében

Jó tanácsok utasbiztosítás kötéséhez Horvátország esetében

A horvát tengerpart egy nagyon kedvelt úti cél a nyaralók körében. Előnyei közé tartozik a közelsége, valamint az, hogy uniós ország, fejlett az infrastruktúrája, kedvesek az emberek, remek szállásokat találhatunk, kellemes a tenger és nem utolsósorban az árak is megfizethetőek.

Mielőtt azonban útnak indulunk, arra is gondolni kell, hogy mi történik akkor, ha az utazás során valamilyen probléma, baleset vagy betegség lép fel? Az utasbiztosítás ezekre megoldás, cikkünkben át is tekintjük, hogy milyet érdemes kiválasztani.

Nem elég az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Uniós állampolgárként jogosultak vagyunk másik uniós ország egészségügyét igénybe venni olyan feltételekkel, amilyenekkel az adott ország állampolgárai. Mit is jelent ez? Azt, hogy az állami kórházakban el fognak látni bennünket, azonban ez az ellátás nem teljesen ingyenes, mivel önrészt is kell fizetni. Éppen ezért érdemes megkötni az utasbiztosítást Horvátországba, mivel a biztosítás sokkal kedvezőbb feltételeket kínál, mint az Európai Egészségbiztosítása Kártya.

Horvátország népszerű nyaralóhelyein általában csak magánorvosi rendelésekkel találkozunk, ezért, ha hirtelen megfájdul a fogunk, elvágta a lábunkat a kagyló vagy ételmérgezést kaptunk, akkor a közelben olyan rendelők lesznek, ahol az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem érvényes. A CoverMe oldalán kötött utasbiztosításunk azonban fedezni fogja ezeknek a magánrendelőknek a költségét, így nem kell állami intézményeket keresgélnünk.

Hogyan segítenek a biztosító munkatársai?

Ha valamilyen baleset vagy kár következett be, akkor a kötvényen található telefonszám felhívásával azonnali, magyar nyelvű segítséget fogunk kapni. A diszpécser elmondja, hogy pontosan hová menjünk, és áthidalja a nyelvi nehézségeket is. Poggyászlopás esetén segít felvenni a kapcsolatot a hatóságokkal és szükség esetén azonnali jogvédelmet biztosít.

Milyen biztosítási események lehetnek egy horvátországi nyaraláson?

  • Ételmérgezés: bár a horvát éttermek higiénéje megfelelő, azonban a gyomrunk nincs hozzászokva az ottani ételekhez, ez pedig gyomorrontással járhat.
  • Napégés: lehet, hogy egy nap után szeretnénk csokibarnák lenni, vagy a fényvédelemre nem helyeztünk elegendő hangsúlyt, a következmény csúnya napégés lehet.
  • Tengeri sünbe lépés: ennek megelőzésére vízi cipőt kell hordani, ezt a parton is meg lehet vásárolni.
  • Strandlopás: a szabadon hagyott holmik eltűnése.
  • Sportfelszerelés megrongálódása.
  • Szállodában, kempingben előforduló problémák.
  • Balesetek.
  • Hirtelen kialakuló betegségek (fogfájás, légúti megbetegedés, fülfájás).

A fenti problémák esetében a biztosító segíteni fog, ezért az Európai Egészségbiztosítási Kártya mellett utasbiztosítással is célszerű rendelkezni. A bankkártyához tartozó biztosítás csak általános konstrukció, ezért utazás előtt kössük meg az utasbiztosítást, melyhez választhatunk olyan kiegészítő biztosításokat is, mint az autós asszisztencia vagy a sporteszközök biztosítása.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Fedezzük fel a szagtalan főzést plazmaszűrő alkalmazásával!

A szagtalan főzés legtökéletesebb megoldása a páraelszívókban elhelyezett plazmaszűrő. Ezek a szűrők a levegőt tisztítják, javítják annak minőségét, sőt az allergén anyagokat, polleneket, penészt, poratkákat, vírusokat és baktériumokat eltávolítják, mindezt vegyi adalékanyagok nélkül.

Üzlet - Mire lesz szüksége a gondtalan medencézéshez?

Egy medence építése, kialakítása sokkal összetettebb dolog, mint azt elsőre gondolhatná. A medence üzemeltetése nem merül ki abban, hogy telepítik és feltöltik vízzel. Számos egyéb kiegészítő kellékre lesz még szükség ahhoz, hogy tényleg élvezni tudja a medencézés adta örömöket.