Charlie Sheen 5 legőrültebb jelenete mielőtt gajra ment volna a karrierje

Charlie Sheen 5 legőrültebb jelenete mielőtt gajra ment volna a karrierje

Kisiklott az élete, de talán mostanra visszatalált a helyes útra, mert egy nagyszerű színész volt mindig is.

Charlie Sheen neve hallattán valószínűleg nem az jutna eszébe senkinek, hogy példás szülő, hiszen az elmúlt két évtizedben számos botránya volt a leginkább prostituáltakkal és pornószínésznőkkel kavaró, állandó alkohol- és drogproblémákkal küzdő színésznek. Ráadásul többször el is vették tőle a gyerekei felügyeleti jogát. Aztán jött a lesújtó hír 2015-ben, miszerint komoly betegségben szenved, ennek apropóján pedig szinte egyik napról a másikra megváltoztatta az életét. Jó néhány éve már egyetlen kortyot sem ivott, és kiegyensúlyozott életet él távol a reflektorfénytől. Hátat fordított Hollywoodnak is, bár egyetlen epizód miatt 2023-ban még visszatért a Bookie című vígjátéksorozatban, de ekkor is csak önmagát alakította.

Ezeket olvastad már?

1965-ben született Carlos Irwin Estevez néven, de gyerekkorában csak Charlie néven szerepelt a legtöbbször, hogy megkülönböztesse magát Carlos nagybátyjától. Amikor a család többi tagjának a nyomdokaiba lépett, felvett egy művésznevet, akárcsak édesapja, Martin Sheen, mert a latin neveket diszkriminálták, amikor megpróbált színészi karriert építeni New Yorkban.

Elég hamar sikereket aratott olyan komoly filmekben, mint A szakasz (A Platoon 1986-ban Oscar-díjat kapott) és a Tőzsdecápák (Wall Street), valamint olyan vígjátékokban, mint a Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller's Day Off) és a A nagy csapat (Major League). Charlie a bátyjával, Emilio Estevezzel együtt szerepelt a Young Guns című westernben is, amely a törvényen kívüli Billy the Kidet és bandáját, a Regulátorokat mutatja be. A szereposztás tele volt fiatal, feltörekvő színészekkel, akik később nagy hollywoodi sztárok lettek.

Már 1998-ban túladagolta magát különböző drogokkal, de akkor a Los Angeles-i Los Robles kórházba szállítva még egy könnyed kezelést követően megúszta a dolgot. Ezt követően a 2000-es évek elején Charlie áttért a televíziózásra és színészi karrierjének következő szakaszára. A komoly szerepek mellett mégis inkább a vígjátékokban találta meg a számításait, és az az igazság, hogy ebből akad néhány fergeteges a kilencvenes és a kétezres évek elején is. A legvadabb korszakában is üde színfoltja volt ennek a műfajnak, de a legnagyobbak közé valószínűleg csak azért nem érhetett fel, mint például Leslie Nielsen vagy Lloyd Bridges, mert nem volt olyan aktív komikus, és a botrányai is erősen rányomták a bélyegét az életére.

Szerepet vállalt a Nagy durranás 1-2-ben, a Kerge városban (Spin City), majd később a Két pasi - meg egy kicsi (Two in a Half Men) című sikersorozat révén a legjobban fizetett színész lett a tévében. Sajnos Charlie drámai magánélete gyakran háttérbe szorította színészi teljesítményét. A függőséggel való küzdelmei alakították az életét és kisiklatták a karrierjét, de már a gyerekkora sem volt zökkenőmentes ezen a téren. Testvéreivel végignézték, ahogy édesapjuk, az ünnepelt színész, Martin Sheen alkoholizmussal küzdött. A kilencvenes évek elején nagy felhajtás közepette felbontotta eljegyzését Kelly Prestonnal is, és olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy meglőtte a színésznőt.

Később a Kerge városban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat nyert, és a forgatáson megismerkedett Denise Richards-szal is, akivel nem sokkal később randizni kezdtek. Sheen és Richards egy évvel később, 2002-ben összeházasodtak, 2004-ben pedig megszületett kislányuk Sam. Három év házasság után Richards beadta a válókeresetet – elvileg bántotta is őt a férje fizikailag, de ezt soha nem bizonyították –, miközben hat hónapos terhes volt második gyermekükkel. Sheen és Richards rövid ideig próbálkozott a kibéküléssel, miután lányuk, Lola megszületett, de aztán minden kudarcba fulladt, és végül külön utakon folytatták.

2009 karácsonyának reggelén Charlie Sheent letartóztatták a coloradói Aspenben egy állítólagos családon belüli erőszakos támadás miatt, amelyben egy meg nem nevezett fél is részt vett. Hamarosan kiderült, hogy az állítólagos támadás harmadik felesége, Brooke Mueller ellen irányult, mindössze kilenc hónappal azután, hogy az asszony életet adott ikreiknek, Bobnak és Maxnek. Bár Mueller az állítólagos bántalmazás után megpróbálta visszavonni a rendőrségi vallomását, Sheen ellen vádat emeltek. A legnagyobb port mégis az kavarta körülötte, amikor 2015-ben a Today Show-ban szétkürtölte a világnak, hogy HIV-pozitív.

Annak ellenére, hogy egykor a legjobban fizetett színész volt, Charlie Sheen mára már nem olyan gazdag, mint ahogyan azt sokan gondolnák. Egykor 150 millió dollárt ért, de a nettó vagyona mára körülbelül 10 millió dollárra zsugorodott.

„Szeretek pénzt keresni és szeretek pénzt költeni. Többet költök másokra, mint magamra. Belém van kódolva, hogy ha én steaket eszem, akkor mindenki steaket eszik. A vegánok legyenek átkozottak.” – mondta Sheen a The Guardiannek.

A túlköltekezés évei, a drága válások és gyerektartásdíj-fizetések, a zsarolás és a jogi gondok hatalmas csorbát ejtettek az egykori hatalmas vagyonán. De gyakran tragikus élete és számos hibája ellenére Sheen színészi karrierjének legújabb fejleményei azt sugallják, hogy a visszatérés küszöbén állhat. Rendbe hozta a kapcsolatát Chuck Lorre-rel, és vendégszerepelt a Hogyan legyek bukméker című sorozatban. A tehetséges színész és a popkultúra szeszélyes ikonja újra felélesztheti karrierjét, és újjáépítheti vagyonát öt gyermeke és a Sheen-Estevez színészdinasztia következő generációi számára.

Mindenesetre mi most összeszedtünk öt olyan jelenetet, amely alighanem örökre emlékezetes marad mindenki számára:

Owatana

Eltört a virslije?

Eszméletlen chili

A gumimacis bunyó

Jézusom

Kövess Minket!



Gamer szótár