Vélemény: A G2 megmutatta, hogy van még remény Európának

Vélemény: A G2 megmutatta, hogy van még remény Európának

A G2 general managere, Romain "Romain" Bigeard velünk együtt megosztotta a véleményét a csapat eredményéről. Nézzük mire jutottunk.

G2 szurkolónak lenni mindig is érzelmi hullámvasút volt. Öröm, izgalom, aggódás, büszkeség és szégyen. Az elmúlt években folyamatosan ezek az érzések kavarogtak bennem, mikor a szamurájos srácok meccsét néztem.

Idén először fordult elő, hogy a büszkeség és talán a remény dominálta az LEC és MSI közvetítés nézésével töltött perceimet. Bár azt hozzá kell tenni, hogy az EMEA elsőszámú ligájában még sikerült pár content meccsel megrendíteni a G2-ba vetett hitem, amit a srácok az MSI-on nyújtottak, az szerintem valami csodálatos volt.

Caps integet, @G2League, X

Capsről eddig is tudtuk, hogy ott van a nagyok között, most voltak pillanatok, amik alapján talán az MSI legjobb középső ösvényesének is nevezném. BB, akit rengetegen szidtak a rossz ösvény fázisa miatt, most a legendának számító Zeus és 369 ellen kiemelkedően teljesített, Yike és MikyX valami varázslatos, ahogy a csapatot előnyhöz juttatta, és talán a sokat bántott Hans Sama az egyetlen, akitől többet várhatunk a jövőben, de összességében az egész G2 úgy ahogy van, megérdemel egy hatalmas tapsot. A srácok olyat tettek, amire se én, de szerintem más sem számított a 2024-es Mid-Season Invitational előtt. Visszahozták a hitet a nyugati League of Legends esportba.

A G2 kiesett az MSI-ról. @G2League, Twitter

Bár az idei MSI-on nem történt meg az áttörés, amit szerettünk volna, büszkék lehetünk a G2-s srácokra, hosszú évek után először sikerült kínai csapatot megverni egy Bo5 során, a tavalyi világbajnok T1 ellen is sikerült meccspontot kiharcolni és bár később a T1 elverte a fiúkat 3-0-ra (kicsit túlfőzték a dolgokat a srácok), a fejlődés, az akarat és a kitartás végig látható volt a srácokon.

Ezeket olvastad már?

Romain "Romain" Bigeard, a G2 "kabalaállata" és general managere X (korábban Twitter) posztban osztotta meg szokása szerint a csapat scrim eredményeit (ami szerint még a Gen.G-t is sikerült megvernie a G2-nak), illetve idén egy hosszabb értékelést is mellékelt a képekhez.

Összességében ahogy én is, úgy a manager is elégedett a csapat és a stáb teljesítményével is, a csapatnál második évét töltő dzsungeles Yikeal pedig 100%-ban egyet tudok érteni, a nyugati csapatoknak rendesen össze kell kapniuk magukat, mert most a G2 egyedül viszi a hátán a régiót.

Ti hogy értékelnétek a G2 Esports teljesítményét?

Kövess Minket!



Gamer szótár