Vízió is visszatér az MCU-ba, méghozzá egy saját sorozattal

Vízió is visszatér az MCU-ba, méghozzá egy saját sorozattal

Bizony, maga a színész is ismét magára öltheti a különleges karakter gúnyáját Vízió új szériájában.

A Marvel felkérte a Star Trek: Picard executive producerét, Terry Matalast, hogy támassza fel Visiont egy új, cím nélküli Disney+ sorozatban, amely a hírek szerint 2026-ban debütálna, tudta meg a Variety. Paul Bettany visszatér a szerepbe, Matalas pedig showrunner lesz.

Miután Vision meghalt Thanos keze által a 2018-as Bosszúállókban: Végjátékban, kétszer is visszatért már. Először a 2021-es WandaVision-ben, Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) szerelmeként, majd mint egy újjáépített android, falfehér külsővel és emlékek nélkül. Amikor a két Vízió összecsapott a WandaVízió fináléjában, Wanda Víziója visszaállította a szellem-Vízió emlékeit, majd Wanda hagyta, hogy az ő Víziója törlődjön a létezésből. Az új sorozat ezen események után fog játszódni, miközben a szellem-Vízió feltehetően az új életcélját kutatja.

Ezeket olvastad már?

A Marvel azután kérte fel Matalast a projekt élére, hogy végzett a Star Trek: Picard 3. évadával – amely széleskörű elismerést hozott számára, és többek között jelölték a WGA-díjra is a 2023-as sorozat fináléjáért, amely nagy hatással volt a stúdió felső vezetésére.

Matalas érkezésével ez lesz a Marvel első új élőszereplős sorozata közel két év után, ami jelentős változás a Disney+ eddigi koncepciójához képest. Eredetileg a Marvel a nem annyira sikeres modellt alkalmazta: előre meghatározott (és gyakran már bejelentett) sorozatokhoz szerződtetett vezető írókat, de a legtöbb vezetői feladatot a rendezőkre és a kreatív vezetőkre bízta. Brad Winderbaum, a Marvel streaming, televíziós és animációs részlegének vezetője nemrég a Variety-nek elmondta, hogy 2022-től kezdve a vállalat áttért a hagyományosabb megközelítésére, ezért hosszabb fejlesztési időszakkal terveznek, és a megbízott író-producerek gyakorlatilag showrunnerként felügyelik a teljes produkciót. A vállalat emellett átnevezi az élőszereplős tévés vonalat Marvel Televisionra, és az eddigi négyről nagyjából évi kettőre csökkenti az elkészített alkotások számát.

Kövess Minket!



Gamer szótár