Meglepetés? Nem! Faker az első a legendák csarnokában

Meglepetés? Nem! Faker az első a legendák csarnokában

Egy pillanatra sem volt kétségünk abban, hogy ki lesz az első legenda a Riot Games dicsőség csarnokában.

Hivatalossá vált, amit eddig is tudtunk, Le "Faker" Sang-hyeok az első kitüntetettje a League of Legends Hall of Legendsnek. A hír pár nappal azután érkezett, hogy Faker és megszokott csapata a T1 elvéreztek a kínai Bilibili Gaming ellen a 2024-es Mid-Season Invitational elődöntőjében. Valószínűleg a négyszeres világbajnok koreai csapat és a legendás játékos is boldogabban ünnepelte volna Faker legendák csarnokába való jutását, bár nem hisszük, hogy ezen múlana a koreai öröm.

Faker, Riot Games

Még január 4-én jelentette be a Riot, hogy megalapítja saját dicsőség csarnokát Hall of Legends néven. Azonnal indult is a találgatás, hogy ki lesz az első játékos, aki bekerül a legendák közé. A fő kérdés az volt, hogy csak visszavonult profik kerülhetnek-e be (ami kizárta volna Fakert), vagy még aktív játékosok is meghívást kaphatnak a Legendák csarnokába. Sem a Riot sem a League of Legends közössége nem érezte volna fairnek, ha nem Faker az első, akit kitüntetnek, így a kérdés, ami nem is volt igazából kérdés gyorsan el is dőlt.

Faker, Riot Games

A döntést egyébként egy esport ipari veteránokból és szakértőkből álló testület hozta meg, az egybehangzó szavazás után pedig Faker egy trófeát, saját kinézetet, játékbeli eventet és egy június 14-én érkező filmet is kapmajd. A pletykák szerint a dél-koreai legenda nevét fémjelező skin a 14.11-es frissítéssel érkezhet majd május 29-én, de az várható, hogy nem azonnal lesz elérhető majd a kinézet.

Ezeket olvastad már?

Ti szerintetek ki lesz a következő játékos a Legendák Csarnokában?

Kövess Minket!



Gamer szótár