Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Worldsöt is megjárt profi LoL-os

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Worldsöt is megjárt profi LoL-os

A világbajnokságot is megjárta a LoL hőskorának egyik meghatározó alakja.

A veterán League of Legends-játékosok és észak-amerikai LCS-követők emlékezhetnek még a mindig hangos és vidám Christopher "Zuna" Buechterre. Testvére, Kenneth Buechter, akit szinte mindig magával vitt Zuna az esport eseményeire most GoFundMe oldalán gyűjt a tragikus hirtelenséggel elhunyt testvére temetésére.

Zuna, GosuGamers

Az 33 éves LCS-t és világbajnokságot is megjárt játékos május 20-án hunyt el egy meg nem nevezett egészségügyi ok miatt, hatalmas űrt hagyva családjában, barátai között és az esport világban is.

A cikk írásakor több mint 11 ezer dollárt sikerült már összegyűjtenie Kenneth családjának a temetésre, az adakozók között pedig ott vannak Zuna korábbi játékostársai és más esportolók is. Egy nagyobb adománnyal még Yilian "Doublelift" Peng is próbált enyhíteni a család terhein.

Zuna az LCS-ben, EsportsEdition

A régi LCS nézők 2013-ban láthatták Zunát a képernyők előtt, amikor csapatával, a Team FeaRrel bejutottak a észak-amerikai LCS tavaszi szakaszába, majd év végén a harmadik hely megszerzésének köszönhetően a 2013-as Worldsre is kijutottak. 2014 nem alakult jól az észak-amerikai játékosnak, nemcsak csapatot, de játékot is váltott, mikor a Cloud9 Heroes of the Storm csapatába igazolt. Zuna 2018-ban vonult vissza a versenyzéstől, miután olyan HotS csapatokat is megjárt, mint a Team Naventic vagy a Tempo Storm.

A játékos halálhíre gyorsan bejárta a közösségi médiát, ahol volt csapattársai is barátai mind megemlékeztek valamilyen formában Zunáról.

„...Túl fiatal volt és túl tehetséges volt ahhoz, hogy elmenjen. Nekem mindig ott leszel a legnagyobbak között. Nyugodj békében Zuna” -Xmithie.

Kövess Minket!



Gamer szótár