LoL: Fokozódik a feszültség a Karmine Corp és a Riot között

LoL: Fokozódik a feszültség a Karmine Corp és a Riot között

A Riot Games berlini 200 nézőt befogadó stúdiója eltörpül a Karmine Corp 3000 fős esport stadionja mellett.

Arról már írtunk korábban, hogy a franciák forradalmi vágyaikat most éppen a Rioton vezetik le. A Karmine Corp szurkolói bojkottálni fogják az LEC nyári mérkőzéseit és nem látogatnak el majd a berlini stúdióba, illetve kizárólag csak a KCorp mérkőzéseit fogják nézni (feltehetőleg azt is csak a csapat hivatalos Co-Streamjén). Sem a Riot Games, sem a LoLEsports nem reagált az eseményekre, a francia csapat szurkolói viszont úgy tűnik nem tágítanak, sőt inkább fokozzák a feszültséget.

Karmine Corp szurkolók, LEC

A Karmine Corp még tavaly év végén, mielőtt még megszerezték volna helyüket az LEC-ben, jelentette be, hogy saját stadionja lesz. Bár akkor is sokan félreértették, itt természetesen nincs arról szó, hogy a francia csapat építtetett vagy vásárolt volna magának egy egész stadiont. A 3000 főt befogadni képes Les Arènes (Arènes de l'Agora) a francia állam tulajdona, a Karmine Corp csupán "csak" a legnagyobb bérlője a stadionnak. Ez annyit jelent, hogy ők és mások is tarthatnak ott eseményeket, de amennyiben ezek egy időpontra esnének, akkor a francia állam a Karmine Corpot fogja preferálni az időpont osztásnál.

Arènes de l'Agora, Spie Batignolles

A Karmine Corp jelenleg négy esport játékban rendelkezik versenyzőkkel: Rocket League, Teamfight Tactics, VALORANT és League of Legends. A KCorp terveik szerint saját versenyeket, közösségi találkozókat és watchpartykat is rendezni fog majd a stadionban. A Les Arènes fogadtatása kifejezetten pozitív volt az esport szurkolók részéről, az általános vélemény az, hogy a Karmine Corp végre komolyan veszi az esportot és nézőközpontúbbá tenné az esport közvetítéseket.

Ezeket olvastad már?

Idáig minden szép és jó lenne, ha a francia csapat szurkolói nem kezdtek volna támadásba Redditen a Riot Games ellen:

"Még mindig felhúz, hogy a Riot meg tudna tölteni egy 15 ezres stadiont a [Worlds] csoportkörre,... de helyette inkább a 200 fős LEC stúdiót választották"

Ti szerintetek kinek van igaza a Riot vs Karmine Corp drámában?

Kövess Minket!



Gamer szótár