Képeken a felújítás alatt álló Cache alaposan átvariált A-lerakója

Képeken a felújítás alatt álló Cache alaposan átvariált A-lerakója

Szinte kész a felújított Cache középső része, ezért most itt a következő lépés, azaz A-lerakó átalakítása úgy, hogy még érdekesebb harcokat eredményezzen.

Cache 2019-ben került ki az aktív versenypályák közül a CS:GO-ban. De ha minden jól megy, akkor sokak kedvenc pályája FMPONE hónapokkal ezelőtt megkezdett felújítási munkáját követően 2025-ben visszatérhet majd a CS2-ben. Igaz, arra nincs garancia, hogy újra versenyeken láthatjuk majd a Source 2-es portot, az viszont meglepő lenne, hogy ha a népszerű térképet örökre elfelejtené a Valve valamilyen gyerekes sértődésből, és legalább egy operation vagy valami hasonló promóció részeként ne kerülne be.

Korábban már több ízben megcsodálhattuk a CS2-es Cache-t, bár FMPONE eddig csak a pálya középső részének félkész változatait mutogatta. Most azonban végre eljutott a munkálatokkal addig, hogy a nem kicsit átvariált A-lerakót is a közönség elé tárta. Az első képek alapján pedig azt kell mondanunk, hogy van még min dolgoznia a mesternek. De azért van pár jó új ötlete is, ami innoválhatja a játékot a pályán, miközben hű marad az előző verziókhoz is.

Ezeket olvastad már?

A legfontosabb változás az, hogy az A-lerakó közepén található APC immáron ferdén helyezkedik el, a lerakó hátulján lévő fal pedig szintén kapott egy ferde szakaszt. Ezzel a CT-knek több beleszólása lehet abba, hogy mi folyik a lerakón belül. Ugyanakkor a fedezékek sem vesztek el teljesen, az APC túlsó oldalán (a lenti képhez képest) két doboz is lesz, az egyik CT felől, a másik rövid felől nyújthat védelmet a lerakón tartózkodó játékosoknak. Így elméletileg nem abból állna ki minden retake, hogy mainből vagy NBK-ből kell kiírtani az ellent a biztos győzelemhez, hiszen sokkal több lehetséges pozíció, ugyanakkor lehetséges reakció is rendelkezésre áll majd. Persze ez még nem a lerakó végleges változata: egyelőre még több elem is hiányzik, ami FMPONE szerint vissza fog térni, így például a targonca catwalk alól.

Ha kíváncsi vagy rá, milyen az egyelőre még félkész Cache félkész A-lerakója, valamint a szinte befejezett közép, akkor kattints az alábbi képre:

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár