LoL: Most akkor működik a reportolás vagy nem?

LoL: Most akkor működik a reportolás vagy nem?

Bannolni vagy nem bannolni, az itt a kérdés.

Kevés dolog tudja úgy feldobni egy League of Legends-játékos napját, mint amikor bejelentkezés után egy Instant Feedback Report fogadja. A világ egyik leghíresebb Twitch és Kick streamere Felix "xQc" Lengyel annyira már nem örült ennek, sőt a rendszer mögött húzódó problémákra szeretné felhívni a Riot Games figyelmét.

xQc stream közben, Gamerant

Egy májusi streame során xQc éppen a League of Legendsbe jelentkezett be ahol egy Instant Feedback report várta. Ezzel nem is lett volna semmi baj, csak annyi, hogy a streamer saját állítása szerint "fake reportolta" csapattárást az egyik meccs után.

Az egyetlen játékos akit reportoltam, elegem volt és hamisan reportoltam őt. Nem mondott semmi rosszat."

Fontos, hogy bár lehet, hogy az adott játékos valóban nem mondott semmit rosszat xQc meccsében, ez nem jelenti az, hogy egy korábbi mérkőzése során nem ment szembe valamilyen szabállyal. A Riot Games rendszere ugyanis nem csak egy meccsből állapítja meg, hogy valakit meg kell-e büntetni rossz magatartása miatt. A kirívó esetekben (faji megkülönböztetés, önmagában való károkozásra való biztatás stb.) a Riot szoftvere magától intézkedik és akár egy meccs után is eltiltást kaphatnak a kifejezetten toxic játékosok.

Attól, hogy valakit reportolunk mivel kifejezetten károsnak éreztük a magatartását egy mérkőzésen még nem biztos, hogy a Riot intézkedni is fog. Ha például egy játékos 30-40, vagy akár több 100 mérkőzésen sem mutat toxikus magatartást, akkor nem fogja azonnal eltiltást kapni amikor egy alkalommal valakinek az édesanyját megemlíti a chaten. A Riot Games érthető módon hisz abban, hogy mindenkinek lehet rossz napja, így amennyiben nem rendszeres a bomlasztó magatartás, nem fog bant eszközölni.

Ezeket olvastad már?

xQc esetében a büntetett játékos valószínűleg már a múltban is rosszalkodott párszor, a streamertől érkező report pedig csak az utolsó csepp volt a pohárban.

Ti kaptatok már bant amit nem érdemeltetek meg?

Kövess Minket!



Gamer szótár